Musa razbio Partizan: Malo nedostajalo za triple-double

Nastavlja da briljira

Musa razbio Partizan: Malo nedostajalo za triple-double

Edmir Škorić

Košarkaši Cedevite razbili su Partizan u drugom kolu grupe B kvalifikacijskog turnira Eurolige za juniore.

Ponovo je blistao mladi bh. košarkaš Džanan Musa, koji je po ko zna koji put pokazao da je davno prevazišao omladinsku košarku iako ima svega 16 godina. 

Da je pred njim velika košarkaška budućnost, lako je zaključiti na osnovu svake njegove partije. Jučer je ubacio Bayernu 37 poena, danas je 'uništio' Partizan.

Igrao je 32 minute i 47 sekundi, a ubacio je 24 poena (9/15 šut iz igre, 7/9 za dva), imao čak 11 asistencija, šest kradenih lopti i osam skokova. Dakle, nedostajalo je jako malo za triple-double.

Upravo on je najzaslužniji što je Cedevita lako savladala Partizan i došla do druge pobjede. Tim iz Zagreba slavio je sa 93:79. Bilo je 29:27 nakon prve dionice, a već na poluvremenu 51:39.

Pored Muse, kod Cedevite su se istakli Jordano sa 18 i Perković sa 17 poena, dok je Glišić ubacio 31 poen na drugoj strani.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti