Musa: Želimo pokazati superiornost u finalu protiv Cibone

Bh. košarkaš govorio za SportSport.ba

Musa: Želimo pokazati superiornost u finalu protiv Cibone

E. Čaušević

Košarkaši Cedevite sutra igraju prvu finalnu utakmicu hrvatske A1 lige gdje će snage odmjeriti protiv gradskog rivala Cibone.

Cedevita brani titulu prvaka Hrvatske i želi po četvrti put uzastopno da trofej ide u njihove ruke. Izabranici Veljka Mršića su prethodne tri godine bili bolji upravo protiv Cibone i jasno je da tim Damira Mulaomerovića želi osveti. Pred sutrašnji prvi meč finala kontaktirali smo mladog bh. košarkaša Džanana Musu koji je jasno dao do znanja da Cedevita želi pokazati superiornost protiv Cibone.

"Svi znaju da ljubitelji košarke u Zagrebu žele da Cibona osvoji titulu prvaka Hrvatske jer realno imaju dosta više navijača. Prva utakmica je za Cibonu najveća šansa jer će dvorana biti puna i vlada velika euforija, ali mi želimo pokazati našu superiornost i vjerujem da će se opravdano vidjeti kolika je razlika u kvaliteti između nas i njih", rekao je Musa na početku razgovora za SportSport.ba.

Mladi bh. košarkaš je ove sezone imao poprilično dobru minutažu, a u samom finišu svojim sjajnim igrama donio je nekoliko bitnih pobjeda Cedeviti. Iako se u finalnoj seriji vraća u tim nekoliko povrijeđenih košarkaša Musa vjeruje da to neće ugroziti njegovu minutažu.

"Imam svoje standardne minute za koje sam se borio cijelu ovu sezonu. Kada je najbitnije siguran sam da ću dobiti i najviše prilike jer sam zaslužio to. Za sve ovo sam se borio cijelu godinu", dodao je 18-godišnji bh. košarkaš.

Poznato je da je Musa prošle sedmice proslavio svoj 18. rođendan nakon čega je potpisao prvi profesionalni ugovor. Bh. košarkaš je odlučio ostati još tri sezone u Cedeviti iako je imao nekoliko drugih ponuda. Najuporniji je bio turski velikan Fenerbahče, a Musa je za SportSport.ba otkrio zašto nije želio nastaviti svoju karijeru u dresu Fenera.

"Najbolja opcija za mene je bio ostanak u Cedeviti jer je to najbolji put da dođem do svog krajnjeg cilja, a to je odlazak u NBA. Da sam otišao u neki drugi klub morao bi biti tamo još dvije ili tri godine i sve krenuti od nule što nije baš najbolje rješenje za mene. Istina je da se pregovaralo sa Fenerbahčeom, ali sam upravo zbog toga odbio tu ponudu. Smatram da je ovo najbolja opcija da dođem do NBA", zaključio je na kraju razgovora za SportSport.ba Džanan Musa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi