Musemić: Sarajevo i Široki su dvije najbolje ekipe u državi u ovom trenutku

Trener Sarajeva pred prvi duel finala Kupa BiH

Musemić: Sarajevo i Široki su dvije najbolje ekipe u državi u ovom trenutku

Nakon što je u utakmici 30. kola PL ubjedljivom pobjedom nad Čelikom ekipa Sarajeva došla korak bliže tituli prvaka BiH, počele su pripreme i za prvi duel finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega.

Danas su bordo momci pod trenerskom palicom Husrefa Musemića odradili trening u svom kampu u Butmiru, a šef struke Sarajeva je prokomentarisao predstojeći izazov.

"Privilegija je igrati finale Kupa. Moje mišljenje je da su Sarajevo i Široki u ovom trenutku i dvije najbolje ekipe u državi. I jedna i druga ekipa će pokušati da odigraju što bolje, da svima onima koji budu gledali utakmicu pruže što više fudbala", istakao je Musemić, pa nastavio:

"Ko će biti bolji u ove dvije utakmice, to ćemo vidjeti. Naravno da i jedni i drugi želimo da osvojimo Kup".

"Što se tiče atmosfere, kod nas je jako dobra. Povrijeđenih igrača nemamo, kažnjenih nemamo, tako da imamo veliki broj fudbalera na raspolaganju", dodao je trener FK Sarajevo.

Inače, prva utakmica finala Kupa BiH se igra ove srijede na stadionu Koševo od 18:00 sati. Revanš je na rasporedu sedam dana kasnije u Širokom Brijegu.

Novčane nagrade ranije određene: Delegirane sudije za prvu utakmicu finala Kupa BiH!

Voljom žrijeba odlučeno je da Sarajevo bude domaćin prvog duela finalnog dvomeča protiv Širokog Brijega. Taj susret će se igrati u srijedu.

Za glavnog arbitra je delegiran Dragan Petrović iz Banja Luke, za njegove pomoćnike odabrani su Sreten Udovičić (Prijedor) i Macić Amer (Mostar).

Za dvojicu dodatni sudija odabrani su Elvis Mujić (Banovići) i Ermin Sivac (Zenica). Četvrti sudija će biti Zoran Grbić (Prijedor).

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Petrović je sudio i posljednji ligaški duel ova dva kluba igran na popularnom Koševu. Tada je bilo 0:0 uz promašen penal Krste Velkoskog u sudijskoj nadoknadi.

Inače, N/FSBiH je već ranije odradeio nagradni fond za finale najmasovnijeg takmičenja. Pobjedniku će pripasti 30.000, a gubitniku 20.000 KM.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Analiticar
Apsolutna laz. Sarajevo ima duplo kvalitetniju ekipu nego Siroki Brijeg. Ali Siroki Brijeg na klupi ima solidnog trenera i strucnjaka, dok Sarajevo ima ovog neznalicu. Sretno Siroki!!!
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi