Musemić danas proziva: Šampion počinje sa pripremama

Završen odmor za fudbalere FK Sarajevo

Musemić danas proziva: Šampion počinje sa pripremama

Fudbaleri Sarajeva se još nisu ni pošetno odmorili od historijske sezone, a već je vrijeme da se počne sa pripremama za novu.

Tim sa Koševa je u minuloj sezoni došao do duple krune, a u novoj će izabranici Husrefa Musemića pokušati ostati na vrhu.

Nakon zasluženog odmora, prvotimci Sarajeva se već danas vraćaju u pogon.

Naime, Musemić će danas u Treninig centru FK Sarajevo u Butmiru izvršiti prozivku igrača nakon čega će bordo tim i zvanično krenuti sa pripremama za novu sezonu.

Šampion naše države bi sljedeće sedmice trebao otputovati za Sloveniju, a sljedeće sedmice bi trebao saznati i protivnika u prvom pretkolu Lige prvaka.

Na Koševu je pred start priprema za novu sezonu i dalje dosta nepoznanica, ali je svakako najvažnija činjenica da je riješeno pitanje šefa struke.

Nakon nekoliko rundi pregovora, postignut je dogovor i produžena saradnja sa Husrefom Musemićem.

Za sada je potvrđen i značajan broj odlazaka sa Koševa. Otišli su Rifet Kapić (istek posudbe), Almir Bekić, Aleksandar Šofranac, Joachim Adukor...

Očekuje se da će ovog ljeta još nekolicina igrača zvanično napustiti Koševo, neki kao slobodni igrači, a neki u transferima od kojih bi bordo klub mogao lijepo zaraditi.

Treba istaći i da će mladi Ševkija Resić vjerovatno novu sezonu početi u Čeliku kao posuđen igrač Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što itekako interesuje navijače Sarajeva jesu pojačanja, a za sada su potvrđena dva.

Tako je na Koševo stigao dojučerašnji veznjak Bačke Nebojša Gavrić, ali je realizovan i transfer krilnog fudbalera Slobodana Milanovića iz Krupe.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mungos
Nikoga to ne zanima. Od postanka pitari samo Zelju prate.
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi