Tradicija kaže: Željo "zicer", Široki i Sloboda trebaju biti oprezni

Kakvi su međusobni omjeri?

Tradicija kaže: Željo "zicer", Široki i Sloboda trebaju biti oprezni

Edmir Škorić

Pred nama su mečevi sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i nema sumnje da nas čekaju nova uzbuđenja.

Četiri utakmice igraju se u subotu, dvije u nedjelju, a malo smo "prelistali" ranije međusobne duele timova i zaključili da bi Željezničar "trebao" da pobijedi Krupu, a Široki itekako treba da se brine pred put u Gabelu.

Željo je na Grbavici igrao šest mečeva s Krupom, pet u prvenstvu i jednu u Kupu i svaki put je ostvario pobjedu, uz gol-razliku 10:2. Sveukupno gledajući, dakle i one mečeve u Krupi, Plavi su samo jednom izgubili i to u aprilu prošle godine, ali taj poraz od 2:0 koštao ih je i titule.

Širokiu Brijeg je od 2012. samo jednom slavio u Gabeli i to dosta teško, a onda je GOŠK upisao dvije pobjede, dok je prijateljski meč u junu ove godine završen remijem. Na Pecari je priča drugačija, ali ovaj put, dok Široki gostuje, tim s Pecare bude oprezan.

Gledajući te međusobne duele, treba da se zabrine i Sloboda pred sutrašnji duel s Radnikom jer tim iz Bijeljine slavio na dva od posljednaj tri gostovanja u Tuzli, te je u zadnjih pet mečeva protiv Slobode upisao tri pobjede uz jedan remi i jedan poraz.

Mladost - Čelik je već teško prognozirati, ali po rezultatima iz ove sezone Zeničani su u boljoj poziciji. Čelik je slavio posljednji put u Kaknju, a prethodno je u pet mečeva Mladost na svom terenu bila bolja uz jedan remi.

Dakle, Mladost nije naivna kada je domaćin protiv rivala iz Zenice i gledajući skoriju historiju međusobnih duela možemo reći da ima pravo da se nada dobrom rezultatu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se dulea Zvijezde i Sarajeva, odnosno Zrinjskog i Tuzla Cityja tiče, ovi timovi nisu ranije odmjeravali snage u Premijer ligi. Ipak, Zrinjski je jednom igrao protiv Tuzle City, koja je tada pod imenom Sloga u Simin Hanu slavila s 1:0 u Kupu BiH. Bilo je to 20. septembra 2017. godine.

I Zrinjski i Sarajevo ulaze kao veliki favoriti u sutrašnje mečeve, kao i Željo u nedjelju, dok se daleko više neizvjesnosti očekuje u Kaknju, Gabeli i na Tušnju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi