Sutra revanši polufinala Kupa BiH

Musemić: Maksimalno ozbiljno igrati od prve do posljednje minute

Endin Čaušević, foto: SportSport.ba

Fudbaleri Sarajeva sutra na Koševu igraju revanš utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv ekipe Sloge Gornje Crnjelovo.

Pitanje pobjednika u ovoj utakmici je skoro riješeno jer je bordo klub u prvom meču u Bijeljini slavio sa 4:1. Pred sutrašnji duel danas je u prostorijama FK Sarajevo održana press konferencija, a medijima se obratio trener ovog tima Husref Musemić.

"Razmišljam o utakmici, to je polufinale i to je veliko. Igrači koji dobiju šansu moraće biti maksimalno ozbiljni. Imamo problema s igračkim kadrom jer i naši juniori igraju polufinale Kupa sa Zrinjskim i na većinu njih sam htio da računam. Rezultat nam daje za pravo da smo sve završili, ali ćemo ozbiljno i maksimalno profesionalno igrati od prve do posljednje minute. Kruz i Crnićki još nisu registrovani i nemaju pravo igrati. Imamo problema jer ti juniori koji bi dobili šansu ne znamo da li će igrati. Vidjet ću s Uščuplićem šta i kako ćemo dogovoriti za ove mečeve".

"Mi želimo dati šansu igračima koji su manje igrali. Rezultat ne bi trebao biti upitan, već igrači u zavisnosti kako će odigrati. Atmosfera nakon derbija? Pa, ne volim euforiju. Drago mi je da su se igrači obradovali i da su sretni nakon pobjede u derbiju. Nisam dugo vidio da su navijači bili sretniji i radosniji nakon ove utakmice. Još osam mečeva i 24 boda u igri i dok teoretski ne osiguramo naslov nema opuštanja. U nedjelju već igramo sa Širokim i moramo skupiti snage za sve to".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Drago mi je što sam ostvario taj neki historijski uspjeh u derbiju iako mene to ne zanima. Mene su neki sahranili prije pet-šest godina, ali evo živ sam još uvijek. Pročitao sam negdje da mogu i sutra oboriti neki rekord".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tito1
ON VOLI SARAJ'VO PRAVI JE HORDAŠ HUSREF MUSEMIĆ JEDAN JE OD NAS
20 0
edibn
super
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi