Musemić: Nadam se da uspjeh Zrinjskog znači da je bh. fudbal bolji, želimo i mi proći BATE

Trener FK Sarajevo

Musemić: Nadam se da uspjeh Zrinjskog znači da je bh. fudbal bolji, želimo i mi proći BATE

Trener FK Sarajevo Husref Musemić obratio se novinarima na danas održanoj press konferenciji u prostorijama kluba i to povodom sutrašnje utakmice 3. kola Premijer lige BiH protiv Slobode.

Meč se igra na Koševu, a Musemić pred isti kaže kako njegov tim ne bježi od uloge favorita. 

"Utakmica koja je sigurno bitna za nas. Ne bježimo od uloge favorita. Želimo u što boljoj atmosferi dočekati BATE, a za to nam je potrebna pobjeda. Uz dužno poštovanje Slobodi, mislim da imamo snage i kvaliteta da meč riješimo u našu korist".

O povrijeđenim igračima kaže:

"Ništa specijalno se nije promijenilo oko povrijeđenih igrača. Stanojević i Pidro su već dugo povrijeđeni i to se zna. Ali u medijima se stalno ističe da mi imamo problema sa povredama, to mi smeta. Ja sam neko ko nikada ne kuka, ali se nadam da ćemo uskoro imati više igrača na raspolaganju".

Da li do povreda dolazi zbog slabe fizičke spreme?

"Ja se ne bih složio da mi nismo dobro fizički spremni, to vi mislite. Protiv Celtica smo jako dobro parirali, i fizički i fudbalski. Ali, povrede su uvijek moguće, i mnogo većim klubovima. Vidite šta se dešava i u ovim prijateljskim utakmicama evropskih velikana".

"Naš zadatak je da izvučemo što je više moguće iz narednih utakmica, a u augustu će ih biti baš mnogo".

Od koga iz Slobode prijeti najveća opasnost?

"Vidim da je Bekić sada ponovo u formi. Oba Bekića su vrlo brza, Beganović je vrlo visok. Sloboda nam je veliki sportski dužnik, jer nas je pobijedila prošli put".

Da li je iko pitao igrače i stručni štab gdje bi oni voljeli igrati utakmicu protiv BATE-a?

"Što se tiče stadiona, to nije naše pitanje. Nemam ja tu šta puno komentarisati. Ja bih najviše volio da igramo na Koševu, ali šta je tu je...", kaže Musemić.

O uspjehu Zrinjskog:

"Ja se nadam da je ovo znak napretka u bh. fudbalu. Pokazalo se da je u fudbalu sve moguće. Utrecht je bio veliki favorit, ali eto... Želimo i mi odigrati što bolje meč protiv BATE-a i da prođemo, zašto da ne? Ako igrate, onda je sve moguće", kaže za kraj Husref.

Besim Šerbečić je dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kao što je šef rekao, dolazi nam kvalitetan tim. Respektujemo Slobodu, ali nas samo interesuju tri boda i mislim da ćemo se tako postaviti od prve minute", kaže defanzivac bordo tima.

Utakmica počinje sutra od 20.30 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dobojlija
Bosanski fudbal jeste napredovao,ali bit ce bolji samo ako neki od nasih klubova izbori nastup u grupnoj fazi LP ili EP, o pretkolima ne vrijedi pricati
0 10
Reprezentativac
Neznači eto Jati glupih izjava,, isto ko kadsi reko da je u zenici nije bila dobra atmosfera. Jasam glup al niti nisi daleko omene musemiču.
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi