HŠK Zrinjski je rekorder BiH ovog ljeta: Plemići izbacivanjem Utrechta zaradili sjajnu sumu novca

FK Sarajevo ostaje na drugom mjestu

HŠK Zrinjski je rekorder BiH ovog ljeta: Plemići izbacivanjem Utrechta zaradili sjajnu sumu novca

Nakon izbacivanja Utrechta iz Evropa lige i plasmana u treće pretkolo ovog takmičenja, ekipa Zrinjskog dobro je napunila klupsku kasu. 

Mostarci su samim učešćem u prvom pretkolu Evropa lige zaradili cifru od 240.000 eura, a nakon što su izbacili Akademiju Pandev i prošli u drugo pretkolo, zaradili su dodatnih 260.000 evropskih novčanica.

Iako je to rijetko ko očekivao, Zrinjski je izbacio i Utrecht pa je prošao u treće pretkolo, a za nastup u toj fazi dobit će dodatnih 280.000 eura.

To znači da su Mostarci do sada zaradili ukupno 780.000 eura ovog ljeta nastupom u Evropa ligi čime su pretekli i FK Sarajevo. Bordo klub je izgubio u prvom pretkolu Lige prvaka od Celtica i otišao u treće pretkolo Evropa lige te je do sada zaradio zagarantnovanih 560.000 eura nastupom u Evropi.

Naravno, oba naša predstavnika imat će priliku da dodatno "podebljaju" novčanik plasmanom u play off Evropa lige. Sarajevo i Zrinjski u trećem pretkolu nemaju protivnike kojih bi se trebali mnogo plašiti. Bordo momci će na megdan BATE Borisovu, a Plemići Malmeu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U slučaju prolaska dalje, obje ekipe bi zaradile po dodatnih 300.000 eura. To znači da bi Zrinjski imao ukupnu zaradu od milion i 80 hiljada eura, a Sarajevo 860.000. Ako tim ciframa dodatmo TV prava i prodaje ulaznica za domaće mečeve, onda dolazimo do zaista ogromnih brojki, posebno za bh. klubove.

Zrinjski i Sarajevo prve mečeve trećeg pretkola igraju 8., a revanše 15. augusta.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kladionicar_iz_mira
Sarajevo je zaradio 800.000 eura. 260.000 za titulu, 260.000 za 1. pretkolo Lige sampiona, 280.000 za trece prerkolo Evropa lige. Novinari koji samo lupetaju, bez ikakve provjere icega.
5 0
sekac
Da ne bude zabune da sam nešto ljubomoran ovo,ono samo da uputim Zrinjskom iskrene čestitke za pobjedu i prolaz!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi