Burno na pressu - U Trebinju kao da nisu gledali istu utakmicu

Bilo je jako zanimljivo

Burno na pressu - U Trebinju kao da nisu gledali istu utakmicu

E. Oštraković

Leotar i Igman su jučer u Trebinju podijelili bodove u utakmici u kojoj se sudija Miloš Gigović debelo potrudio da bude u glavnoj ulozi.

U utakmici koja je bila veoma bitna u borbi za opstanak, uprkos tome što su imali dva igrača manje, Igman je kući otišao sa bodom iz Trebinja.

Gubili su gosti 1:0, imali dva igrača manje, protiv njih su jučer dosuđena dva jedanaesterca, ali uprkos svemu, konačan rezultat bio je 1:1.

Burno je bilo i na press konferenciji nakon utakmice. Iako se ispočetka činilo da će sve proći mirno, posljednje pitanje je itekako zasmetalo šefu struke Igmana, Husrefu Musemiću.

"Leotar i Igman se bore za opstanak. Vrlo važna utakmica i za nas i za njih. Generalno na ovakvom terenu se nešto specijalno ne može ni igrati. U nekim situacijama smo imali možda i malo sreće što nismo primili gol. Primili smo gol, poslije toga se dešavalo sve što se dešavalo. Svojim igračima mogu samo čestitati na svemu što su izdržali. Onima koji su gledali ovu utakmicu pored mali ekrana ne bih poželio da je više ikada gledaju. Idemo igrati, pred nama je 12 utakmica i nadam se da će nam ovo dati dodatne snage i energije. Mislim da je utakmica bila korektna. Nije bilo grubosti, startova", rekao je Musemić.

Sa druge strane trener Leotara, Maksimović, svjestan je da ima još bodova u igri.

Oglasi

"Pokušavao sam da ne pravimo tenziju, ali igračima se poslije Posušja, Igman je stigao na dva boda. Stvorilo se to neko moranje. Evo vidimo da se ne mora. Mi smo danas imali mnogo prilika, na kraju smo promašili penal. Pohvalio bih aktere obje ekipe, Igman je zasluženo došao do boda. Okrećemo se utakmici protiv Slobode iz Tuzle. Ekipe koje budu imale dobru klimu u klubu, izborit će opstanak", rekao je Maksimović.

Zatim je postavljeno pitanje koje je pomalo izbacilo iz takta trenera Igmana. Naime, novinar je upitao Musemića o njegovim reakcijama pored aut linije koje su navodno bile burne.

"Nisam ja, obukao sam bio jaknu, pa sam poslije bio u trenerci. Možda me niste dobro upratili. Ja nisam reagovao, smirivao sam igrače. Samo mogu dati energiju igračima da se odbrane jer smo imali dva igrača manje. Nisam siguran da ste vi to dobro vidjeli", rekao je Musemić.

Nakon što se činilo da je press konferencija završena, Musemić je odlučio postaviti pitanje novinaru.

"Volio bih ja vas pitati šta ste vi vidjeli. Kao novinar, šta ste vi vidjeli", rekao je Husref Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svašta", kratko je odgovorio novinar, a to se nije svidjelo Musemiću.

"Svašta, e pa dobro", rekao je Musemić i otišao iz prostorije.

Top Komentari

Baboisback
Jel vas sram Trebinjci?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije