Musemićevi izabranici rešetaju mreže, da li će Sarajevo oboriti sopstveni rekord?

Tim sa Koševa ove sezone ima daleko najbolju gol razliku

Musemićevi izabranici rešetaju mreže, da li će Sarajevo oboriti sopstveni rekord?

Prva sezona Premijer lige BiH u kojoj su nastupale ekipe iz FBiH i RS zvanično je počela u augustu 2002. godine.

Danas, mnogo godina kasnije, Premijer liga i dalje nosi isto ime. Istina igra je manje ekipa, a od ove sezone je uveden i trokružni sistem takmičenja.

Sezona 2018/2019 je ušla u svoj sami finiš, a FK Sarajevo, kako sada stvari stoje, korača ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine.

Igraju izabranici Husrefa Musemića, uz male oscilacije u posljednje vrijeme, odlično ove sezone i čini se nikada efikasnije.

Nekoliko puta su ove sezone fudbaleri Sarajeva do vrha napunili protivničke mreže, a to je bio slučaj i sinoć.

Na Koševu je u okviru 30. kola Premijer lige BiH gostovao Čelik, a nemilosrdno Sarajevo je svog protivnika počastilo sa pet golova u mreži.

Nakon sinoćnjih 5:0 protiv Čelika, Sarajevo je došlo do ukupno 62 postignuta gola u ovoj sezoni PL. Sarajevo je daleko najefikasnija ekipa u Premijer ligi, a kako je bordo odbrana primila tek 19 golova, Sarajevo ima i daleko najbolju gol razliku, +43.

Sarajevo je tako, tri kola do kraja, jako blizu da obori svoj premijerligaški rekord kada je gol razlika u pitanju.

Do sada je najbolju gol razliku Sarajevo kada je zajednička Premijer liga BiH u pitanju imalo u prvoj sezoni iste, 2002/2003. Tada je ekipa sa Koševa sezonu okončala na trećem mjestu sa gol razlikom +44. U ovom takmičarskom ciklusu se igralo 38 kola, a Sarajevo je postiglo čak 83 gola. Titulu prvaka države je tada osvojio Leotar.

Sarajevo je tako na pragu da obori svoj rekord i to u sezoni koja ima samo 33 kola. Tačnije, Sarajevo će gotovo sigurno oboriti sopstveni premijerligaški rekord, osim ako se do kraja sezone ne dogodi, slobodno možemo reći, čudo.

Musemićevi izabranici do kraja sezone gostuju kod Tuzla Cityja i GOŠK-a i dočekuju Zvijezdu 09. Sarajevu su u ovim utakmicama npr. potrebne dvije minimalne pobjede (1:0), te da u trećem meču ne pretrpi poraz i sezonu će okončati sa najboljom gol razlikom od kada igra Premijer ligu.

Ekipa sa Koševa je drugi najbolji učinak kada je u pitanju gol razlika imala u sezoni 2014/2015 kada je osvojila titulu prvaka države. Gol razlika Sarajeva u toj sezoni je bila +38.

U sezoni 2006/2007 kada je također došlo do titule, Sarajevo je imalo gol razliku +18.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najgoru gol razliku u premijerligaškoj eri Sarajevo je imalo u sezoni 2004/2005. Tada su borbo momci bili u plusu tek dva gola, a sezonu su završili na četvrtom mjestu sa 45 osvojenih bodova. Titula je te 2005. otišla u ruke Zrinjskog.

Treba dodati da je Sarajevo u sezoni 2000/2001 u kojoj se nije igrala zajednička PL, a u kojoj su odigrana 42 kola imalo gol razliku +46.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi