Panika u Bayernu zbog jednog od najvećih talenata na svijetu

Žele što prije da mu produže ugovor

Panika u Bayernu zbog jednog od najvećih talenata na svijetu

Esmer Oštraković

Još jedan mladi nogometaš koji je zaludio fudbalski svijet jeste nogometaš Bayerna iz Munchena, Jamal Musiala, koji je na radaru mnogih klubova.

Devetnaestogodišnjak je ipresivan ove sezone, te je u 22 nastupa u svim takmičenjima postigao dvanaest golova i upisao deset asistencija.

Predstavljao je Musiala i svoju reprezentaciju na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, ali je Njemačka jako rano eliminisana sa Mundijala.

Njegov ugovor trenutno važi do 2026. godine, ali navodno čelnici Bayerna žele što prije s njim dogovoriti produženje saradnje.

Kako prenose njemački mediji postoji nekoliko zainteresiranih klubova za njegove usluge, a neki od njih su Manchester United i Real Madrid.

Ono navodno prate situaciju oko sjajnog mladog nogometaša, te čekaju pravi priliku da pošalju ponudu za njega.

Oglasi

O njegovim kvalitetima je prije nekoliko dana govorio i Oliver Kahn.

"Jamal posjeduje nevjerovatne kvalitete i to pokazuje konstantno, a morate se prisjetiti da ima samo devetnaest godina. Veoma je ambiciozan i uvijek želi da napreduje. Želimo da bude ključan igrač naše ekipe još dugo godina", rekao je Kahn.

Hvalio je Musialu i Hasan Salihamidžić, te je jasno koliko ga žele zadržati u klubu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"On je bio jedan od najboljih na Svjetskom prvenstvu. Možda i najsvjetlija tačka u Njemačkoj", rekao je Hasan Salihamidžić.

Jasno je da uprava Bayerna želi što prije da produži njegov ugovor, a najveći razlog jest interes mnogih klubova za njega.

Top Komentari

Noname992
Taj 'talenat' je kopao Njemačku reprezentaciju na prvenstvu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi