Muslin dobio otkaz, Krstajić privremeni selektor Srbije

FS Srbije potvrdio

Muslin dobio otkaz, Krstajić privremeni selektor Srbije

Endin Čaušević

Fudbalski savez Srbije potvrdio je danas da Slavoljub Muslin više nije selektor reprezentacije Srbije.

Iako je Muslin uspio da izbori direktan plasman na Svjetsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Rusiji to mu nije pomoglo da sačuva svoje selektorsko mjestvo. Navodno, Muslinu se najviše zamjeralo što u ekipu nije pozivao mlade igrače, a izdvajaju se Sergej Milinković-Savić i Andrija Živković koji igraju u sjajnim formama.

FS Srbije danas je zvanično potvrdio da Muslin više nije selektor, te da će njegovo mjesto preuzeti Mladen Krstajić koji je bio u stručnom štabu. Krstajić će tu biti privremeno dok se ne pronađe novi selektor koji će predvoditi Srbiju na Svjetskom prvenstvu.

Krstajić će voditi ovu reprezentaciju u narednim prijateljskim utakmicama protiv Kine i Južne Koreje koje se igraju u novembru kao priprema za Mundijal. U FS Srbije će iskoristiti taj period da razgovaraju s potencijalnim kandidatima za selektora, a konačna odluka trebala bi biti donešena početkom naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi