Robert Prosinečki sve bliže selektorskoj poziciji?
Foto: EPA

Preuzima Srbiju?

Robert Prosinečki sve bliže selektorskoj poziciji?

Midhat Šljivak

Hrvatski stručnjak Robert Prosinečki raskinuo je saradnju sa Fudbalskim savezom Azerbejdžana i postao je slobodan trener.

Ipak, legenda hrvatskog fudbala, kako stvari stoje, neće dugo čekati na novi posao, a Veliki žuti bi ponovo mogao na klupu jedne reprezentacije.

Iako se on konstantno povezivao sa preuzimanjem reprezentacija BiH i Slovenije, na kraju bi Prosinečki mogao sjesti na klupu selekcije Srbije.

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na sve načine pokušavaju da smijene Slavoljuba Muslina sa te pozicije, iako je ovaj čovjek Srbiju odveo na Svjetsko prvenstvo u Rusiju naredne godine.

Navodno, Muslinu su dani na klupi Srbije odbrojani. Već se traži njegova zamjena, a u prvi plan je iskočilo ime Roberta Prosinečkog, koji ima iskustvo rada sa igračima iz Srbije jer je već vodio ekipu Crvene zvezde.

Također, pored Prosinečkog, kao novog selektora mediji u Srbiji vide Dragana Stojkovića Piksija, ali on je ugovorom vezan za kineski Guangzhou i teško da će htjeti da ispusti bogat ugovor kojeg ima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Za sada je Prosinečki prvi izbor za Muslinovog nasljednika, a hoće li ovaj stručnjak zaista dobiti otkaz, vidjećemo u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi