Na novom spisku Srbije i dva velika pojačanja

S mladima u Rusiju

Na novom spisku Srbije i dva velika pojačanja

Edmir Škorić

Slavoljub Muslin napustit će klupu Srbije i novi spisak igrača nije on sastavljao.

Spisak igrača Srbije za prijateljske duele s Kinom i Južnom Korejom treba ubrzo da bude objavljen, a to će biti učinjeno putem stranice Fudbalskog saveza Srbije, obzirom da će s s Muslinom raskinuti ugovor.

Muslin je odveo Orlove na Mundijal u Rusiju, no u FSRS ga ne žele više vidjeti na kormilu reprezentacije jer je konstantno ignorisao mlade igrače poput Sergeja Milinkovičć-Savića iz Lazija, koji je pružao i pruža sjajne partije u Seriji A.

Upravo će Milinković-Savić dobiti poziv u reprezentaciju koja će se 10. i 14. novembra sastati sa Kinom i Južnom Korejom, a pored njega, na spisku će se naći i mladi 18-godišnji golman Benfice Mile Svilar.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

On je u mlađim kategorijama branio za Belgiju, ali navodno će na SP-u biti član srbijanske reprezentacije. Svilar bi mogao biti rješenje na golu Srbije za narednih 20-ak godina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi