Dva velika pojačanja za Srbiju, a Muslin ih nije htio
Foto: EPA

Milinković-Savić i Svilar na popisu

Dva velika pojačanja za Srbiju, a Muslin ih nije htio

Midhat Šljivak

Reprezentacija Srbije igraće u novembru prijateljske utakmice protiv Kine i Južne Koreje.

Kako stvari stoje, na ovim utakmicama Orlove neće voditi selektor Slavoljub Muslin, kojem bi u narednim danima mogao biti uručen otkaz.

Navodno, njega će na klupi Srbije kao privremeno rješenje zamijeniti Nenad Krstajić, dok se novi selektor bira između Roberta Prosinečkog i Dragana Stojkovića - Piksija.

Fudbalski savez Srbije sutra će objaviti popis igrača za utakmice protiv Kine i Koreje, a među pozvanim igračima će se naći dvojica novih fudbalera.

Konačno će šansu u reprezentaciji naših istočnih susjeda dobiti fantastični veznjak Lazija Sergej Milinković-Savić, kojem je Muslin odbijao slati pozive jer mu se nije uklapao u sistem igre.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Činjenica da nije želio pružiti šansu mladim fudbalerima će ga na kraju koštati otkaza, a novi selektor će na raspolaganju sigurno imati fantastičan tim.

Pored veziste Lazija poziv u nacionalni tim Srbije dobiće i 18-godišnji golman Benfice Mile Svilar. Rukovodstvo FS Srbije je razgovaralo sa ovim fudbalerom i njegovim roditeljima i on je na kraju izabrao Orlove ispred selekcije Belgije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi