Muslin: Nećemo potcijeniti Gruziju

Selektor Srbije

Muslin: Nećemo potcijeniti Gruziju

Fudbalska reprezetnacije Srbije večeras gostuje Gruziji, u petom kolu kvalifikacija za SP u Rusiji.

Selektor Slavoljub Muslin izjavio je da je njegov tim u ovom trenutku kvalitetniji, ali da izuzezno poštuje domaćina i da očekuje uzbudljiv meč.

"Ne smijemo da potcijenimo protivnika. Gruzini su totalno nepredvidivi. Mogu da pobijede bilo koga. Za tako nešto smo se i spremali, najozbiljnije što možemo, kao da je najjači protivnik. Možda će biti rasterećeniji od nas. Od 2010. nismo bili ni na jednom velikom takmičenju i zbog toga imamo presiju, ali igrači su toga svjesni i mislim da ne bi trebalo da bude ikakvih problema", rekao je Muslin.

63-godišnji stručnjak potom se osvrnuo i na igrački kadar.

"Do sada nismo na raspolaganju imali ekipu koja je bila u mojoj glavi. Sada imam sve igrače na raspolaganju i dilema je odavno riješena. Igraćemo sa svojim najjačim sastavom u ovom momentu", rekao je Muslin.

"Orlovi" su u prve četiri utakmice uknjižili osam bodova i zauzimaju drugu poziciju u grupi D. Vodeća je Irska sa 10 osvojenih bodova, dok je selekcija Gruzije peta sa samo dva boda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Duel Gruzije i Srbije na progarmu je večeras od 18 časova u Tbilisiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi