Da li se sjećate Zinedina Mustedanagića? U Prvoj ligi Hrvatske igra fudbal života

U Vukovaru je pronašao sebe

Da li se sjećate Zinedina Mustedanagića? U Prvoj ligi Hrvatske igra fudbal života

Adnan Beganović

Sjećate se Zinedina Mustedanagića? Ne tako davno je važio za jednog od najvećih talenata bosanskohercegovačkog fudbala, ali svoj potencijal nije u potpunosti razvio.

Svoje nogometno ime je počeo graditi u Češkoj, gdje je nastupao u omladinskim selekcijama slavne Sparte iz Praga za čiji je prvi tim odigrao devet utakmica. U Češkoj je još nastupao i za Duklu iz Praga, a u Slovačkoj je branio boje Ruzomberoka.

Početkom 2020. godine je stigao u Sarajevo za koje je do ljeta 2021. godine odigrao ukupno 18 utakmica uz učinak od dva pogotka i isto toliko asistencija. A, onda je potpisao za albansku Vllazniju gdje je u sezoni 2021/2022 odigrao 32 utakmice uz učinak od osam pogodaka i tri asistencije.

No, i pored odlične sezone, ovaj 25-godišnji veznjak je odlučio napustiti Vlazniju i potpisati ugovor sa hrvatskim prvoligašem (drugi rang) Vukovarom, gdje je pronašao sebe i gdje pruža odlične partije.

U prvoj sezoni u Vukovaru Mustedanagić je odigrao 29 službenih utakmica na kojima je, iako igra na poziciji veznog fudbalera, postigao 11 pogodaka uz četiri asistencije.

Imao je ljetos na svom stolu Mustedanagić nekoliko ponuda, ali odlučio ih je odbiti i ostati u Vukovaru, a da nije pogriješio može se zaključiti iz njegovih igara u aktuelnoj sezoni.

Nekadašnji mladi reprezentativac briljira i po izvještajima hrvatskih medija, među najboljim je igračima drugog ranga hrvatskog fudbala.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Odigrao je Mustedanagić svih 13 utakmica u prvenstvu i postigao je sedam pogodaka. Prvi je strijelac svog kluba, koji se nalazi na 4. mjestu prvenstvene tabele i dijeli drugo mjesto najboljih topnika lige.

Inače, Mustedanagić je igrač sa možda i najviše nastupa u omladinskim selekcijama naše zemlje. Za kadetsku, juniorsku i mladu reprezentaciju odigrao je ukupno 56 utakmica na kojima je postigao 14 pogodaka.

Top Komentari

Hz rajvosa
Kakav on !! Pojma nije imao u Sarajevu
0 2
ratip irats
I sta kazete, imao ponuda, ali nece nigdje!?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi