Mustedanagić: Pokušat ćemo nastaviti tamo gdje je stala prošla generacija ove selekcije
Mustedanagić je jedan od igrača na koje selektor najozbiljnije računa u narednim kvalifikacijama

Veznjak mlade reprezentacije BiH

Mustedanagić: Pokušat ćemo nastaviti tamo gdje je stala prošla generacija ove selekcije

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH okupila se danas u Zenici, gdje će se pripremati za prijateljski duel protiv Malte u gostima, koji se igra u srijedu.

Jedan od igrača od kojih se očekuje da bude jedan od nosioca igre u narednom ciklusu je Zinedin Mustedanagić. Ovaj veznjak slovačkog Ružomberoka ističe da je najbitnije da se ekipa što bolje uigra, te da se novi igrači uklope u selekciju pred početak kvalifikacija.

"Ima dosta novih igrača, mislim da je 10-tak novih koje nisam imao priliku ranije upoznati. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za Maltu, to će svakako biti dobra provjera i zagrijavanje za početak kvalifikacija. Idemo na Maltu da odigramo kvalitetno i pobjedimo, pa vidjet ćemo u srijedu kako će to sve izgledati" ističe Mustedanagić.

Od ove selekcije da nastavi tamo gdje je stala prošla generacija, koja je imala dobre rezultate u veoma jakoj grupi

"Mi smo tu da pokušamo svaku utakmicu pobijediti, naravno da će biti teško. Idemo od utakmice do utakmice, prvo nas čeka Belgija, sve su to kvalitetne ekipe. Na nama je da damo sve od sebe, pa vidjet ćemo za šta će to na kraju biti dovoljno. Nadam se dobrim rezultatima, kao i u prošlim kvalifikacijama", kazao je Mustedanagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi