Zinedin Mustedanagić novi fudbaler Vllaznije
Mustedanagić i Bulić nakon potpisa ugovora

Potpisao ugovor na dvije godine

Zinedin Mustedanagić novi fudbaler Vllaznije · Zvanično

A. Beganović

Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Zinedin Mustedanagić, pojačao je redove albanske Vllaznije. Rano jutros u pratnji menadžera Stefana Bulića je otputovao za Albaniju gdje je stavio potpis na dvogodišnji ugovor.

Sada već bivši fudbaler Sarajeva u smiraj prelaznog roka potpisao je dvogodišnji ugovor sa pomenutim albanskim klubom koji u ovoj sezoni cilja na titulu prvaka.

Mustedanagić je u proteklih godinu i pol nastupao za Sarajevo. Odigrao je 18 utakmica u kojima je postigao dva pogotka uz dvije asistencije.

Prije Sarajeva nastupao je za Duklu iz Praga, Spartu iz Praga, Ruzomberok i Češke Budejovice, a branio je i boje svih omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine.

Važio je za jednog od najvećih talenata svoje generacije, a za mladu reprezentaciju naše zemlje odigrao je 11 utakmica i pritom je postigao dva pogotka. Za juniorsku selekciju je upisao 21 nastup uz učinak od pet pogodaka, a za kadetsku 24 nastupa u kojima je postigao četiri pogotka.

Za Ruzomberok je skupio 27 nastupa uz učinak od sedam pogodaka i šest asistencija, dok je za Duklu odigrao 20 utakmica i pritom je postigao tri pogotka.

Za Spartu je skupio devet nastupa, a za Češke Budejovice je odigrao sedam mečeva.

Podsjetimo, nedavno je ugovor sa Vllaznijom potpisao još jedan bosanskohercegovački fudbaler. Radi se o Elvedinu Heriću, koji je također u prošlosti nastupao za Sarajevo, ali i za Slobodu i Kapfenberg.

Top Komentari

Tas14
On je pravi tehnicar ali mu je falila kondicija… Ja stvarno ne razumijem kako Sarajevo nije medicinski i kondicioni tim anagazovalo za njegovu rehabilitaciju/specijalne treninge… To bi trajalo mjesec-dva, i onda bi pravio cuda…
9 0
user1582456981
Licno mrni najdrazi igrac koji je ikada igrao za Sarajevo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi