Mutu je bio veoma tužan: Na parking Intera nisi mogao ući ako nisi vozio Ferrarija ili Lamborghinija

U klubu s Meazze bio je samo šest mjeseci

Mutu je bio veoma tužan: Na parking Intera nisi mogao ući ako nisi vozio Ferrarija ili Lamborghinija

E. Čaušević

Adrian Mutu je svojevremeno bio velika nada evropskog fudbala, ali zbog raznih skandala koje je pravio nikada nije u potpunosti ispunio ono što se od njega očekivalo.

Mutu je igrama u Dinamu iz Bukurešta na sebe skrenuo pažnju nekoliko evropskih klubova, a u januaru 2000. godine stigao je u Inter. Tada je klub iz Milana bio prepun zvijezda koje je Mutu mogao vidjeti samo preko TV ekrana.

Međutim, on je prihvatio poziv i za 6.5 miliona eura postao je fudbaler Intera. Mutu se na Meazzi i nije naigrao i nakon samo šest mjeseci klub ba je prodao Veroni. Kasnije je otišao u Parmu gdje je pokazao o kakvom talentu se radi.

Legendarni Rumun je na Instagram profilu otkrio neke anegdote iz Intera. Vidio je iz prve ruke da to i nije klub u kojem svako može igrati, a posebno ukoliko pokušate posramiti neke od zvijezda ovog tima.

"Došao sam u Inter kada sam imao 20 godina. Tu su već bili Ronaldo, Baggio, Zamorano, Zanetti, Recoba, Panucci, Vieri, Peruzzi, Blanc, Di Biagio, Seedorf, Cordoba i svi oni su bili moji idoli. Dijelio sam svlačionicu s njima i divio im se", napisao je Mutu i nastavio.

"Sjećam se jednog treninga kada je tim u kojem sam ja bio dobio penal. Pitao sam Baggija mogu li izvesti penal i on mi je dao loptu. Htio sam panenkom savladati Peruzzija, ali sam pogodio prečku. On se naljutio i ganjao me po terenu. Uspio sam damu pobjegnem i nisam se smio vratiti na trening dok on nije otišao jer se uvrijedio zbog mog poteza".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mutu je tada objasnio da je bilo jako bitno koji automobil vozite, te da nisu baš svi mogli da uđu na parking gdje svoje ljubimce parkiraju igrači Intera.

"Sjećam se da mi je klub dao automobil kada sam došao. Bio sam na autoputu i išao na trening, a onda je Vieri naišao u Ferrariju i samo mi se nasmijao. Došao sam 15 minuta nakon njega i htio sam parkirati gdje svi parkiraju igrači. Nisu mi dali jer su mi rekli da tu mogu samo da parkiraju igrači koji imaju Ferrarija ili Lamborghinija. Išao sam na neki drugi parking, pa se pješke vraćao do trening centra. Kada sam došao kući nazvao sam agenta i pitao ga kada ću dobiti platu jer su oni tada željeli samo Ferrarije i Lamborghinije".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nikokovac
Peruzzi nikad nije igrao za Inter sotono
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti