Po prvi put došao Emirates nakon što im je zabio nož u leđa, pa je čuo šta mu pjevaju navijači

Mudryku nije bilo lako

Po prvi put došao Emirates nakon što im je zabio nož u leđa, pa je čuo šta mu pjevaju navijači

E. Čaušević

Arsenal je sinoć u velikom londonskom derbiju pobijedio Chelsea sa 3:1 i ostao u borbi za prvaka Engleske. U centru pažnje na Emiratesu našao se Mykhailo Mudryk za kojeg su navijači Arsenala spremili posebnu pjesmu jer je u januaru umjesto njihovog kluba odlučio da ide u Chelsea.

Da se Chelsea ove sezone nalazi u očajnoj formi vidjelo se sinoć i u gradskom derbiju protiv Arsenala jer su Topnicu nakon svega 35 minuta riješili pitanje pobjednika u ovom okršaju.

Arsenal je poveo u 18. minuti golom Odegaarda, a isti igrač je 13 minuta kasnije pogodio za 2:0. Treći gol za Topnike zabio je Gabriel Jesus u 34. minuti.

Chelsea je u drugom poluvremenu uspio samo da ublaži ovaj poraz, a konačnih 3:1 postavljeno je u 65. minuti golom Maduekea.

Po prvi put na Emiratesu sinoć je zaigrao i Mykhailo Mudryk koji je zimus pojačao Chelsea. Plavci su ga platili Shakhtaru čak 70 miliona eura, ali ukrajinski reprezentativac u dosadašnjem dijelu sezone baš i nije opravdao očekivanja.

Mudryk je bio u centru pažnje zbog činjenice da su u januaru svi bili sigurni da će on zaigrati za Arsenal i na društvenim mrežama je i sam skoro to potvrdio, a onda je iznenađujuće završio na Stamford Bridgeu.

Oglasi

Chelsea je tada ponudio mnogo više novca zbog čega Shakhtar i Mudryk više nisu imali dileme i umjesto odlaska u Arsenal ovaj 22-godišnjak potpisao je za Plavce.

Sinoćnji derbi počeo je s klupe za rezervne igrače i vidjelo se da mu na Emiratesu nije bilo nimalo ugodno. Navijači Arsenala za Mudryka su spremili čak i pjesmu, a po izrazu na njegovom licu jasno mu je bilo da nije uživao svaki put kada je čuo da ju navijači Topnika pjevaju.

"Trebao si potpisati za Arsenal", orilo se s tribina Emiratesa u nekoliko navrata, a mnogi smatraju da se i sam Ukrajinac kaje što se u januaru predomislio i otišao u Chelsea.

Mudryk u Chelseaju ne igra kako se očekivalo, a u dosadašnjem dijelu sezone za ovaj klub odigrao je 14 utakmica i još uvijek se čeka na njegov prvi gol. Uspio je da upiše tek dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, kada je u 71. minuti utakmice ušao u igru umjesto Enza Fernandeza navijači Arsenala "nagradili" su ga žestokim zvižducima s tribina.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi