Ni londonski derbi nije što je nekad bio: Arsenal razbio Chelsea

Lagana pobjeda

Ni londonski derbi nije što je nekad bio: Arsenal razbio Chelsea

E. Oštraković

Fudbaleri Arsenala lakše od očekivanog ostvarili su pobjedu na Emiratesu u velikom derbiju Londona protiv Chelseaja. Konačan rezultat bio je 3:1 u korist domaće ekipe.

Arsenal jeste bio favorit, ali niko nije mogao očekivati tako laganu pobjedu ekipe koju sa klupe predvodi Mikel Arteta.

Prvih petnaestak minuta prošlo je u boljoj igri domaće ekipe koja je napadala i stvara prilike, ali su se gosti dobro branili.

Ipak, u 18. minuti je gostujuća odbrana kapitulirala, te Arsenal stiže do veoma važnog gola koji je usmjerio ovu utakmicu.

Prelijepa akcija fudbalera Arsenala rezultatirala je sjajnim golom Odegaarda, a asistenciju je upisao Granit Xhaka.

Isti "glumci", iste uloge u 31. minuti. Xhaka je ponovo upisao asistenciju, a Odegaard je postigao drugi gol za vodstvo Arsenala od 2:0.

Oglasi

Samo tri minute kasnije Jesus postiže gol za praktično već tada pobjedu Arsenala protiv Chelseaja koji nije uradio ništa u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu Chelsea je izašao nešto hrabrije, te su do kraja utakmice samo uspjeli da ublaže poraz na Emiratesu.

Igrala se 65. minuta kada je Kovačić upisao asistenciju, a Madueke je pogodio i postavio konačnih 3:1 u derbiju Londona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je sada ponovo na prvom mjestu, imaju dva boda više od Manchester Cityja, ali su odigrali dvije utakmice više.

Sa druge strane Chelsea se nalazi na 12. mjestu sa samo 39 osvojenih bodova što naravno nije ono što navijači ovog kluba očekuju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eldoo13
Nema veze ako i ne osvojimo titulu,bitno da ekipa napokon lici na nesto. Dzaba neki ovdje pljuju po Arsenalu kao da ce to nesto promijeniti kod nas sto navijamo.
4 1
nakopitam
Koga boli kita za seljacku ligu i njihove derbije? Gledanija arapska liga od ove bruke
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi