Najtužniji transfer od 100 miliona ikad - On nije želio ovakav rasplet
Mykhailo Mudryk novi je fudbaler Chelseaja. Transfer je vrijedan 100 miliona eura, a ugovor će biti potpisan do 2030. godine (Foto: Instagram)

Pratio jedne, potpisuje za druge

Najtužniji transfer od 100 miliona ikad - On nije želio ovakav rasplet

Midhat Šljivak

Londonski Chelsea završio je jučer veliki transfer. Mladi Ukrajinac Mykhailo Mudryk (22) novi je član Plavaca sa Stamford Bridgea, plaćen je 100 miliona eura, ali mladi fudbaler definitivno nije želio ovakav rasplet.

Mykhailo Mudryk fudbaler je o kojem se priča u proteklih nekoliko sedmica. Vodio se pravi rat za potpis ovog mladog fudbalera i to između londonskih rivala Arsenala i Chelseaja.

Na kraju je Chelsea odnio pobjedu. Shakhtaru će isplatiti 100 miliona eura koliko je ovaj tim i tražio za usluge 22-godišnjeg krilnog fudbalera i pobijedili su gradskog rivala.

Jedna od objava mladog fudbalera koji je silno želio u Arsenal

Shakhtar je od samog početka tražio cifru od 100 miliona. Odbili su brojne ponude Arsenala čija je najveća ponuda bila 75 miliona eura i jasno su poručili da žele 100 miliona jer ako toliko vrijede Jack Grealish i Anthony, vrijedi i njihov igrač.

Chelsea je na kraju odlučio da isplati ovu cifru. S predstavnicima Shakhtara sjeli su u Poljskoj i završili kompletan posao.

Mladi Ukrajinac vjerovatno nije previše sretan zbog ovakvog raspleta. Sudeći prema njegovim objavama i statusima iz prethodnog perioda, njegov izbor bio je Arsenal.

Oglasi

Ovaj 22-godišnjak je često gledao utakmice Topnika, objavljivao je fotografije u dresu ovog tima, no na kraju će obući dres velikog rivala.

Ukrajinski fudbaler morat će da sakrije razočarenje zbog činjenice da nije otišao tamo gdje je želio, ali i Chelsea je veliki klub, te će imati šansu da se dokaže na velikoj sceni.

Mudryk je protekle noći stigao u London. Danas će obaviti ljekarske preglede i potpisati ugovor sa svojim novim klubom. Dobio je ugovor na čak šest i po godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj ofanzivac je u tekućoj sezoni nastupio na 18 utakmica za Shakhtar i postigao je deset golova uz osam asistencija u svim takmičenjima.

Za reprezentaciju Ukrajine krilni napadač je debitovao prošle godine i odradio je ukupno osam utakmica.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi