Predsjednik NFSBiH posjetio fudbalere: Ugodan razgovor Vice Zeljkovića i Edina Džeke

Bh. reprezentativci se okupili na Ilidži

Predsjednik NFSBiH posjetio fudbalere: Ugodan razgovor Vice Zeljkovića i Edina Džeke

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak se okupila na Ilidži, a u četvrtak 21. marta u Zenici na Bilinom polju nas očekuje polufinalna utakmica baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv reprezentacije Ukrajine.

Naši momci se vrijedno spremaju, a reprezentaciju je danas posjetio i predsjednik NFSBiH, Vico Zeljković. Gospodin Zeljković je poželio sreću našim reprezentativcima, a obavio je i ugodan razgovor sa kapitenom Edinom Džekom.

Džeko je nedavno napunio 38 godina i vjerovatno je ovo posljednja prilika da izbori plasman na EURO sa fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine, tako da će on sigurno imati poseban motiv u baražu.

Srdačan pozdrav Edina Džeke i Vice Zeljković nakon susreta u hotelu

Vico Zeljković se nedavno također obratio javnosti pred utakmice baraža i dao punu podršku reprezentaciji u jednom optimističnom tonu.

"Još dva koraka nas dijele od plasmana na Evropsku smotru najboljih reprezentacija. Ovo je cilj koji smo sebi davno postavili, pa uprkos padovima nikad nismo odustali od njega. Vjerujem, i znam da svi u kampu reprezentacije vjeruju da imamo kvalitet, znanje i želju da postignemo historijski uspjeh. U narednim danima jedinstvo oko zajedničkog cilja nikad nije bilo potrebnije. Sretno momci", objavio je na Facebooku Vico Zeljković.

Oglasi

Podsjetimo, ako savladamo Ukrajiinu u četvrtak, našem omke očekuje finale baraža 26. marta protiv boljeg iz duela Izrale i Islanda, a taj susret bi se igrao u Sarajevu na stadionu Grbavica.

Razgovor Vice Zeljkovića i Edina Džeke

Selektor Milošević svjestan situacije

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević je u prvom obraćanju medijima nakon okupljanja reprezentacije pred utakmicu s Ukrajinom istakao važnost susreta, ali i zračio je optimizmom.

Također, Milošević je istakao i koja bi najveća prednost našeg tima mogla biti u četvrtak.

"Našu šansu protiv Ukrajine vidim u disciplini i prekidima, mislim da smo tu u prednosti. Neću spominjati domaći teren, to se podrazumjeva da je neka prednost."

Doatako se Milošević i Edina Džeke.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ja ću se potruditi da sve uradim. Ovo je bitna utakmica za Edina Džeku, ima šansu da ode i na EURO. Svaki igrač koji je tu svjestan je važnosti, ovakve utakmice se možda dešavaju jednom u životu", rekao je seelktor BiH i dodao:

"Igrači dolaze s ogromonom željom. Utakmica neće biti lagana, ali sve se to može dobiti uz veliku želju i borbu. Ja sam puno pričao da moramo zaslužiti neke stvari, moramo biti spremni da nam se u ovoj utakmici sve vrati što smo ranije propustili."

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Dva smrdljivca ..jedan po****** i drugi guzolizac kuja ..Edine jel istina da si Vicina kujicaaa..Edine .. PoČetnici vode repku
5 3
SasaBeg
Jes raja zapjenila. Dzeko rat proveo ovdje, covjek voli Bosnu kao i svi mi, i opet se grli i sjedi sa ovim. Ne volim ga ni ja, ali da ga mrzim, zapitao bih se kako je Dzeko dobar sa njim..vjerovatno radi ok posao, jer Dzeki ne treba nista zbog cega bi iz interesa bio dobar sa likom. Bas je ovo sjeb za mrzitelje..
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi