Rebrov nakon pobjede u Zenici: "Prošle noći su nas granatirali, palo je 330 raketa..."

Press konferencija poslije meča

Rebrov nakon pobjede u Zenici: "Prošle noći su nas granatirali, palo je 330 raketa..."

Endin Čaušević

Reprezentacija Ukrajine večeraas je u Zenici pobijedila Bosnu i Hercegovinu nakon preokreta sa 2:1 i plasirala se u finale baraža za Evropsko prvenstvo.

Nakon utakmice održana je i press konferencija, a prisutnim novinarima obratio se selektor gostujućeg tima Sergei Rebrov.

Rebrov je bio zadovoljan pobjedom svoje ekipe i činjenicom da su u samom finišu došli do preokreta.

"Igrali smo protiv jako dobre ekipe koja je promijenila svoju formaciju. Bili smo spremni za to, ali za mene dok nismo dali taj prvi gol odbrana BiH je bila jako dobra. Uveli smo još jednog napadača i to je bio dobar potez. Očekivali smo ovakvu utakmicu i BiH je večeras bila jako težak protivnik za nas", rekao je Rebrov na početku press konferencije.

BiH je večeras pobijedila samu sebe, da li vi isto mislite?

"Ne mislim da je Bosna pobijedila večeras samu sebe. Naši igrači u napadu su napravili razliku i kada je promijenjena formacija i struktura ekipe BiH mi smo to iskoristili. Naši igrači su željeli pobjedu i napadali koliko god su mogli. Selektor je promijenio formaciju kod vas i možda je to bio problem. U posljednjih 15 minuta smo kreirali šanse i napadali, te smo postigli golove za pobjedu", kazao je Rebrov.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Koliko je vaša pobjeda važna za narod u Ukrajini?

"Rekao sam igračima prije utakmice da se nadam da će dati malo sreće našem narodu. Prošle noći su nas granatirali i palo je 330 raketa na naše gradove i tako je svaku noć. Ova utakmica je pokazala naš karakter naših igrača i naše nacije. Naša misija je da pokažemo da se borimo još uvijek protiv Rusa na svim poljima", dodao je na kraju press konferencije.

Top Komentari

konjnakvadrat
330 raketa je nista za naseg drona samoubicu civica
2 0
Ajax11
Čivić najjači igrač Ukraine
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi