Story koji je objavio Mudryk izazvao dosta reakcija, svi su uočili knjigu koju je držao na stolu

Čini se da ga interesuju neke globalne političke teme

Story koji je objavio Mudryk izazvao dosta reakcija, svi su uočili knjigu koju je držao na stolu

Edmir Škorić

Ukrajinski reprezentativac Mykhaylo Mudryk često fanove obavještava o svojim svakodnevnim aktivnostima putem društvenih mreža, a sada je jedan njegov story na Instagramu privukao posebnu pažnju.

Mudryk je objavio jučer story na kojem se vidi kako odmara u svom apartmanu dok gleda utakmicu na TV-u, ali je britanski bloger Clive Martin iznenada vidio knjigu koja je bila na stolu.

I svi su odmah bili iznenađeni izborom nogometaša - Mudryk je čitao ili možda i pročitao knjigu Naomi Klein pod nazivom “Doktrina šoka: Uspon razarajućeg kapitalizma".

Knjiga je objavljena 2015. godine, a u njenom opisu stoji da se radi o "brutalnoj istini o modernom svjetskom poretku, priča o tome kako američka "ekonomija slobodnog tržišta" prezima svijet.

"Svaka katastrofa na globalnoj razini danas završava novim trijumfom privatnog kapitala. Ovi događaji primjeri su nove strategije za osvajanje svijeta, koju Naomi Klein naziva "doktor šoka": korištenje zbunjenosti naroda i država koje je proizašlo iz velikih društvenih potresa za provedbu ekonomskih reformi, poznatih kao "šok terapija". Ova knjiga uništava mit da globalna tržišna ekonomija pobjeđuje u cijelom svijetu i da je zemlje prihvaćaju na temelju slobodne volje svojih naroda", stoji u opisu knjige.

Objava Ukrajinca na Instagramu

Uslijedile su razne reakcije na društvenim mrežama zbog toga što Mudryk čita spomenutu knjigu, a jedan komentar glasi: "I otišao je u Chelsea - najgori kapitalizam ikada."

Mudryk je kao veliko pojačanje stigao u Chelsea ove zime iz Šahtara. Potpisao je ogroman ugovor na osam i po godina, iako je prethodno bio jako blizu prelasku u Arsenal.

Njega je londonski klub platio oko 100 miliona eura i velika su očekivanja od 22-godišnjaka, koji još čeka na prvijenac u dresu londonskog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone je odigrao 18 utakmica za Shakhtar u svim takmičenjima, postigao je deset golova i upisao osam asistencija dok je za Ukrajinu odigrao osam susreta i nije se upisao u strijelce.

On je samo jedno u nizu skupocjenih i kvalitetnih pojačanja Chelseaja, ali za sada to Plavcima nije pomoglo jer se klub nalazi u lošoj formi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi