Teško je reći čiji nastup je bio gori u londonskom derbiju, sudije Pawsona ili Mudryka?

Zakazali i jedan i drugi

Teško je reći čiji nastup je bio gori u londonskom derbiju, sudije Pawsona ili Mudryka?

Edmir Škorić

Chelsea je danas gostovao West Hamu u londonskom derbiju koji je završen bez pobjednika (1:1), čime je kriza Plavaca nastavljena unatoč ogromnim investicijama u igračkom kadru tokom ove zime.

Chelsea je poveo golom Joaa Felixa na asistenciju Enza Fernandeza. Novi dvoja u redovima Plavaca je odigrao kvalitetan meč, ali za razliku od njih, Mykhailo Mudryk skoro da ništa nije uradio.

Ukrajinac koji je praktično otet Arsenalu i doveden iz Šahtara za preko 100 miliona eura danas nije imao svoj dan. Bio je nemoćan tokom 67 minuta provedenih na terenu, a Kehrer i Coufal učinili su da bude nevidljiv i da svaki njegov napad po lijevoj strani završi i prije nego počne.

Mudrykova statistika na kraju izgleda poražavajuće. Imao je samo 12 dodira loptom, sedam puta je izgubio posjed, nije imao nijednu kreiranu šansu, nijedan udarac niti jedan uspješan dribling.

Mudryk je doveden da bude prevaga na terenu, ali on je za sada bez pravog učinka, mada treba istaknuti da nije jednostavno priviknuti se na engleski nogomet, naročito nekom ko sa 22 godine dođe iz ukrajinske lige.

Oglasi

Nije Mudryk jedini danas zakazao. Očajan meč je imao galvni sudija Pawson, koji je poprilično loše sudio duel, a neki naizgled očiti penali nisu dosuđeni.

Craig Pawson (43) posebno je kritkovan, barem od strane Chelseaja, zbog situacije kada je Souček praktično u stilu golmana zaustavio udarac jednog igrača gostiju. Osim što Pawson nije reagovao, čudno da ni VAR nije ništa javio glavnom sudiji.

[twitter]https://twitter.com/callumcasteln/status/1624414387921354752[/twitter]

Potražite više informacija na temu Premier league:

[twitter]https://twitter.com/totalrj24/status/1624414461384597504[/twitter]

Biće sasvim sigurno u otočkim medijima puno govora o ovoj situaciji, a prethodno je i za West Ham komotno mogao da se svira jedan penal nad Bowenom, ali jednostavno Pawson je danas u potpunosti zakazao, baš kao i Mudryk i većina gostujućih nogometaša.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti