Navijači gledaju i ne vjeruju šta rade Felix i Mudryk dok se Azpilicueti bore za život

Dvije mlade zvijezde Plavaca

Navijači gledaju i ne vjeruju šta rade Felix i Mudryk dok se Azpilicueti bore za život

Admin Čaušević

Koliko su mladi igrači bezobzirni prema starijim kolegam možda najbolje svjedoči situacija sa utakmice Chelsea - Southampton sa Joaom Felixom i Mykhailom Mudrykom dok su se Cesaru Azpilicueti borili za život. 

U finišu susreta igranom na Stamford Brigdeu Azpilicueta je nokautiran nakon što ga je nogom u glavu prilikom pokušaja makazica udario Sekou Mara.

Poslije toga uslijedile su minute straha, u jednom trenutku u pitanju je bio i živog iskusnog defanzivca i dugogodišnjeg kapitena popularnih Plavaca.

Na tribinama je vladao muk. Kako gostujući tako i domaći navijači su se molili da sa Špancom bude sve dobro. Felix i Mudryk i nisu izgleda previše marili.

Naime, u jednom trenutku se može vidjeti kako se Portugalac i Ukrajinac dodaju s loptom i ostavljaju dojam da ih i nije briga za saigračem.

Oglasi

Igrači koji su prije svoje 23 godine realizovali transfere skuplje od 100 miliona su ubrzo nakon toga prestali i to nakon što ih je vjerovatno neko upozorio.

Menadžer Graham Potter je poslije utakmice kazao da je Špancu čak šest ljekara ukazivalo pomoć te da mu je stavljen steznik oko vrata.

Ubrzo nakon toga je stigla i vijest da je Azpilicueta pri svijesti i kako je obavio razgovor sa svojom suprugom. Svejedno Španca čeka nekoliko dana mirovanja.

Inače, Chelsea je izgubio meč od davljenika na tabeli sa 0:1 te je tako produbljena kriza ekipe u koju je u posljednjih 10-ak mjeseci uloženo 600 miliona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Plavcima je ovo bio četvrti meč bez trijumfa u Premiershipu. Za Ligom prvaka se kasni čak 10 bodova i plasman u elitno takmičenje se čini kao san.

Ipak, bez obzira na slabe rezultate Potter i dalje uživa povjerenje gazde Todda Boehlyja koji odlučio da bude strpljiv i ostavi perspektivnog stručnjaka na klupi jer vjeruje da će pozitivna serija doći prije ili kasnije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi