Pismo, a unutra novac i poruka: "Zastao mi je dah kada sam vidio"

Pomoć Ukrajini

Pismo, a unutra novac i poruka: "Zastao mi je dah kada sam vidio"

E. Škorić
Teme:

Ukrajinski nogometaš Vitaliy Mykolenko dobio je kovertu, a sadržaj u istoj ga je pozitivno šokirao.

Utakmica Evertona i Manchester Uniteda protekle subote na Old Traffordu privukla je pozornost, a domaćin za koji je igrao i Mykolenko slavio je s 1:0, dok je ipak najviše govora kasnije bilo o potezu Cristiana Ronalda, koji je jednom navijaču Evertona iz ruke izbio mobitel.

Taj slučaj zasjenio je mnogo ljepši trenutak nakon meča, kada je jedan od organizatora meča potražio Mykolenka, te mu uručio kovertu u kojoj su bili novac i poruka.

Mykolenko je to iskustvo podijelio na svom Instagram profilu.

“Danas, nakon dvoboja, dobio sam pismo od našeg organizatora Tommyja. Stvarno nisam našao riječi nakon otvaranja. Zastao mi je dah. Nadam se da Tommy neće loše prihvatiti ovu objavu", napisao je 22-godišnji bek na društvenoj mreži ispod fotografije s pismom i novcem.

"Još jednom se zahvaljujem ovom čovjeku velikog srca koji je pomogao mojoj domovini i svima sličnima. Pismo je osim novca sadržavalo i sljedeće riječi: „Slava Ukrajini. Molimo da donirate ovaj novac za pomoć svojim sunarodnjacima!".

No, ovo nije bio prvi iskaz solidarnosti prema Ukrajincu iz Evertona. Dva dana nakon najezde ruskih okupatora u Ukrajinu odigrana je utakmica između Evertona i Manchester Cityja gdje igra Mykolenkov suigrač Oleksandr Zinčenko. Tada su im navijači jasno dali do znanja da su uz njih.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ta gesta je dirnula Ukrajince do suza...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi