Na Bilinom polju ćemo i u narednom periodu igrati najvažnije utakmice
Prvi operativac Nogometnog saveza BiH zadovoljan je današnjim sastankom u Gradskoj upravi Zenica

Generalni sekretar N/FSBiH Adnan Džemidžić, nakon sastanka u Zenici

Na Bilinom polju ćemo i u narednom periodu igrati najvažnije utakmice

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Danas je u prostorijama Gradske uprave Zenica održan sastanak Gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i predstavnika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Delegaciju ispred N/FSBiH su predvodili Adnan Džemidžić, Nihad Hodžić, te Muris Jabandžić.

Teme današnjeg sastanka bile su organizacija Evropskog prvenstva u nogometu za žene do 17. godina, koje će se održati u našoj zemlji od 03. do 15. maja ove godine u Zenici, Sarajevu, Širokom Brijegu i Mostaru. Pored ovoga, tema sastanka bila je i proširenje Trening centra u Zenici.

Generalni sekretar N/FSBiH Adnan Džemidžić bio je zadovoljan današnjim sastankom u Zenici, te je podvukao da je ovaj grad strateško mjesto za budućnost svih nogometnih reprezentativnih selekcija BiH.

"Zahvaljujem se gradskoj upravi i Gradonačelniku na današnjem sastanku i svemu onome što nam pomažu. Nama je cilj da proširimo Trening centar, odnosno smještajne kapacitete, te dva nova terena. Želimo da se što više naših selekcija ovdje priprema za utakmice, jer stvarno imamo odlične uslove za rad i što je najvažnije mir. Možda neko nije upućen, ali mi imamo više od 300 dana aktivnog rada trening centra, odnosno korištenja istoga od strane brojnih selekcija i radi razno raznih drugih stvari kada je u pitanju naš savez i općenito nogomet. Trebamo uraditi još neke dodatne finese glede dogovora i konačne finansijske konstrukcije glede proširenja Trening centra. I nama je u cilju da se to što prije krene u tu realizaciju" ističe Džemidžić.

Tema sastanka je bila i Evropsko prvenstvo za žene do 17. godina koje će se održati u BiH u maju ove godine

"Zenica će biti domaćin jedne grupe, gdje će se odigrati pomenuto prvenstvo. Želimo da se što bolje predstavimo i da opravdamo povjerenje koje nam je ukazano ovom organizacijom. Želimo da što više populišemo ovaj sport, posebno kada su žene u pitanju i nije floskula kada kažem da ovu djecu želimo skloniti s ulice i omogućiti im da treniraju i igraju ovaj sport. Vjerujem da će to biti prava stvar i da ćemo animirati brojnu djecu, ali i škole, koji će vjerujem imati veliki odziv i interes sa ovim prvenstvom", kaže prvi operativac saveza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pitanje novinara bilo je i o tome da će se pored utakmica Lige nacija i prijateljske utakmice ove godine igrati samo i isključivo na Bilinom polju.

"U sadašnjem trenutku mislim da je to optimalno i radi smještajnih kapaciteta, samih priprema, pa do terena, znate da je prošle godine rađena promjena travnjaka, koji nam omogućava da možemo u kratkom vremenskom periodu odigrati dvije utakmice, ali i zbog samih igrača, ambijenta i mira koji imamo u Zenici. Bilino polje je uvijek bilo stadion gdje su se igrale najbolje utakmice, tako će to biti i u narednom periodu", kaže Džemidžić.

Top Komentari

nije.suplja
Sto niste sastanak imali u prostorijama stadiona a ne u gradskoj upravi(koja ne postuje sporazum)...ah da fudo mudo tamo ne ide zaboravio sam.. i o koje miru prica ovaj covjek, pa oni u Zenicu dodju na dan utakmice, mir imaju u Sarajevu
6 0
ElvirBolic
Lopine, i jedan i drugi. Ublehe. Ali neka, nogomet u ovoj zemlji nece umrijjeti.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi