Skaka, Efendić, Avdić i Džemidžić obišli lokaciju gdje će se graditi stadion u Sarajevu

S kapacitetom od 30.000 mjesta

Skaka, Efendić, Avdić i Džemidžić obišli lokaciju gdje će se graditi stadion u Sarajevu

E. Škorić

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić zajedno su sa Samirom Avdićem, kantonalnim ministrom kulture i sporta te sa Adnanom Džemidžićem, generalnim sekretarom NS BiH, obišli lokalitet u Rajlovcu na kojem bi trebalo da se gradi nacionalni stadion.

Gradsko vijeće Grada Sarajevo je na nedavno održanoj sjednici izglasalo izmjenu Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana "Gornje Telalovo Polje I".

Izmjena se odnosi na izuzimanje iz režima zabrane građenja predložene lokacije za izgradnju stadiona, a koja se nalazi u obuhvatu ovog planskog dokumenta.

"Glavni grad zaslužuje adekvatan, moderan bh. nogometni dom. Zaslužuju ga i naši nogometni reprezentativci, ali i navijači. Ovo je ulaganje u budućnost, razvoj sporta i sportske infrastrukture", poručio je Skaka, rekavši kako je plan da stadion ima 30.000 mjesta i da ispunjava sve UEFA i FIFA kriterije.

Ranije je Džemidžić u intervjuu za SportSport.ba govorio upravo o mogućnosti da BiH dobije svoj nacionalni stadion.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ovo je idejno rješenje stadiona koji bi se pravio u blizini sportsko rekreacionog centra 'Safet Zajko' u Sarajevu. Početkom 2019. godine pokrenuta je inicijativa od načelnika Općine Novi Grad preko Vijeća Ministara, sa vladom Malezije. NS/FS BiH je dao svoju podršku ovoj inicijativi. Izgradnja stadiona bi trebala biti realizovana putem grantova vlade Malezije. Mi nikada nismo bili u direktnom kontaktu sa njima, već smo dali podršku ovom projektu. Samim tim stoji i odgovor da ovaj projekat ne finansira NS/FS BiH. Nosioc projekta je Općina Novi Grad, a finansijska konstrukcija bi bila dogovrena na državnom nivou. Da li se situacija u međuvremenu promijenila, teško je reći u ovom trenutku, ali priča je i dalje vrlo otvorena", rekao je tada generalni sekretar NFSBiH.

Sa načelnikom Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, ministrom kulture i sporta KS Samirom Avdićem i generalnim...

Posted by Abdulah Skaka on Saturday, February 27, 2021

Top Komentari

Rajvosa2019
Hehehe hrpa krpelja i parazita - koji sisaju godinama ovaj napaceni narod , ako ikada naprave taj stadion- ja cu se u Hrasnom skinuti go i otrcati pocasni krug - shuplje price i obecanja
20 5
1946
Savez nece nista finansirati? Pa majku vam hebem klosarsku koja je vasa uopste uloga uhljepi nesposobni
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi