Na Bilinom polju se sprema velika igračka čistka
Mnogi igrači će napustiti Bilino polje jer svojim igrama nisu opravdali očekivanja kako ljudi u klubu, tako i navijača Čelika

Imenovanje novog trenera do kraja sedmice

Na Bilinom polju se sprema velika igračka čistka

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik u sezonu 2019/20 ušao je s velikim ambicijama, ipak na kraju prvog dijela sezone nalaze se na poziciji koja naredne sezone vodi u niži rang takmičenja.

Zeničani će u zimskoj pauzi morati mnogo toga promijeniti kada je u pitanju prije svega organizacija kluba, a zatim i igrački kadar. Do kraja ove sedmice biće poznato ime trenera, koji će klub povesti u nastavku sezone. Najviše izgleda za preuzimanje klupe ima Cihat Arslan, a navodno su na Bilinom polju spremni i za druge opcije, ako bi Arslan odustao od preuzimanja Čelika.

Kada je u pitanju igrački kadar, crno-crveni pod ugovorom imaju preko 30 igrača, a dosta njih neće nositi dres Čelika u drugom dijelu sezone. Ono što je sigurno da će na proljeće Čelik ući s 22 igrača, plus tri golmana, ali i za oporavljene Haruna Vardu i Luku Miletića. Također nekoliko igrača iz omladinskog pogona koji su skrenuli pažnju svojim igrama biće priključeno prvom timu.

Kada su u pitanju pojačanja, Zeničani će sigurno trebati pojačanja u svim linijama, a vidjet ćemo hoće li ponovo promašiti s dolaskom igrača, kao što je to učinjeno u ljetnom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prozivka nogometaša trebala bi da bude do 10. januara naredne godine, a veći dio priprema trebao bi ponovo da bude u Turskoj.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Ostaviti nekako Pavlovica Blazevica Zunu Perisica Mahmutovica ostalo sve protjerati iz Zenice.
1 2
DobarDan
Pa sta ciste vise.. oborili rekord u smjeni trenera sad hoce valjda isto i sa igracima.. zbog dugova gubili bodove a sad imaju za otpremnine.. je*o lud zbunjenog..
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi