Na današnji dan Inter je doživio jednu od najvećih sramota u klupskoj historiji

Trener je bio Marcelo Lippi

Na današnji dan Inter je doživio jednu od najvećih sramota u klupskoj historiji

Admin Čaušević

Prošlo je tačno 20 godina od jedne od najvećih blamaža Intera u historiji slavnog kluba iz Milana. 

Na današnji dan 2000. godine Inter je igrao revanš susret trećeg pretkola Lige prvaka i nije uspio pobijediti Helsingborg.

Šveđani su prvi duel dobili s minimalnih 1:0, ali su izabranici Marcela Lippija bili znatno kvalitetniji tim i očekivalo se da rutinski nadoknade zaostatak.

Ipak, u revanšu to i nije bilo tako. Meč na San Siru je završen s 0:0, a za najvećeg tragičra se ispostavio Alvaro Recoba koji je u sudijskoj nadoknadi promašio penal za produžetak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Hakan Šukur, Ivan Zamorano, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf, Alvaro Recoba, Vladimir Jugović, Ivan Cordoba su samo neki od igrača koji su nastupili za Nerazzurre u tom meču.

Na kraju je Inter otišao u grupnu fazu tadašnjeg Kup UEFA, a Lippi se na klupi zadržo još mjesec nakon čega mu je Massimo Moratti uručio otkaz.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
A naslova ne mogu da vjerujem veze s vezom nema
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi