Na današnji dan: Kako je čuveni Rivaldo prevario cijeli svijet

Sve se desilo 2002. godine

Na današnji dan: Kako je čuveni Rivaldo prevario cijeli svijet

Esmer Oštraković
Teme:

Mnoge svjetske zvijezde imaju svoje "žute minute", a ni oni koji su nogomet igrali prije petnaestak godina nisu izuzetak.

Tako je i jedna ikona nogometa, Rivaldo, 2002. godine uspio da prevari sudiju, a u jednom trenutku i cijeli svijet.

Naime, na današnji dan na utakmici protiv Turske, Rivaldo je imao glumu vrijednu oskara. Hakan Unsal, napucao je loptu prema Rivaldu koji je čekao da izvede korner.

Lopta ga je pogodila u nogu, a Rivaldo, koji je stojao do pomoćnog sudije bacio se na tlo, te se uhvatio za glavu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sudija je "pao" na Rivaldovu foru, te je Unsal dobio direktan crveni karton, a Brazil je pobijedio Tursku sa 2:1.

Cijeli svijet je u jednom trenutku, barem dok nisu vidjeli ponovoljeni snimak, pomislio da je Rivaldo pogođen u glavu. Na kraju je Brazilac kažnjen sa osam hiljada eura od strane UEFA-e zbog svog poteza.

On this day in 2002, Rivaldo gave a notorious Oscar-worthy play-acting performance after Hakan Ünsal kicked the ball at him near the end of the game as Brazil beat Turkey 2–1 in the World Cup group stage. FIFA later fined him 11670 Swiss francs (~$7400/£5100/€8000 at the time). from r/soccer

Top Komentari

zaboti janos
Inace kao fudbaler je bio prevara
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi