Na današnji dan prije 12 godina Wenger je doveo 'čovjeka od stakla'

Otišao iz Arsenala kao predmet ismijavanja

Na današnji dan prije 12 godina Wenger je doveo 'čovjeka od stakla'

Prije tačno 12 godina trener Arsenala Arsene Wenger odlučio je da dovede svog sunarodnjaka Aboua Diabyja. Dugonogi fudbaler veznog reda stigao je u London iz francuskog Auxerrea za cijenu od oko tri miliona eura, a sa Emiratesa je otišao kao predmet ismijavanja.

Diaby je već tokom prvih sezona u Arsenalu pokazivao sklonost povredama. Često mu se znalo desiti da zbog raznoraznih povreda propusti po nekoliko mjeseci akcije, što u prevodu znači po nekoliko uzastopnih utakmica.

Prvih nekoliko sezona je većinom imao povrede koje su ga sa terena odvajale po jedan, dva ili tri mjeseca, a kako je vrijeme odmicalo povrede su bile sve teže i teže. Tokom sezone 2011/12 Diaby je propustio čak 46 utakmica zbog četiri različite povrede, ali kasnijih sezona je znao pauzirati i gotovo po godinu dana. Precizni Englezi su izračunali da je Diaby tokom karijere u Arsenalu ukupno propustio 1,479 dana, odnosno čak četiri godine nije igrao zbog povreda, a u Arsenalu je proveo ukupno devet sezona.

Iako ne postoji precizan podatak vjerovatno je Diaby fudbaler sa najčešćim povredama koji je ikada zaigrao u Premiershipu. Navijači Arsenala su se znali čak i našaliti posljednjih Diabyjevih sezona u klubu te su pravili njegove fotografije iz bolnice dok je on umotan sav u gips.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Diaby je kasnije prešao u Marseille, ali odmah je uslijedila povreda koja ga je sa terena udaljila više od pola godine. Čelnici Marseilla to nisu mogli trpiti pa su odmah raskinuli ugovor sa ovim fudbalerom koji je trenutno bez kluba.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi