Wenger priznao: Sanchez nas vjerovatno napušta

Francuski stručnjak se dotakao i Ozila

Wenger priznao: Sanchez nas vjerovatno napušta

E. Ganibegović

Arsene Wenger kaže kako postoji još šansa da će Mesut Ozil ostati u Arsenalu, ali je prvi put priznao da Alexis Sanchez vjerovatno neće potpisati novi ugovor u klubu.

Ozil i Sanchez imaju još šest mjeseci ugovora sa ekipom iz sjevernog Londona, kao i Jack Wilshere, što znači da mogu slobodno diskutovati o uvjetima sa klubovima izvan Engleske.

Sanchez je na meti Manchester Uniteda i Manchester Cityja, koji ga žele što prije vidjeti u svojima redovima, a i sam Wenger je priznao da će Čileanac vjerovatno otići, dok vjeruje u ostanak Ozila.

Na pitanje da li bi Ozil mogao ostati u Arsenalu, Wenger je rekao: "Da, još uvijek postoje šanse da ostane."

"Ovi momci žele pobjeđivati, ali žele i zaraditi novac. Zato žele kombinaciju ovoga što im veliki klubovi mogu dati."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Osvajao je trofeje sa nama, međutim on želi također da se bori za trofej Premier lige, i to je normalno kada ste na njegovoj razini."

"Izgleda da Sanchez neće produžiti svoj ugovor, ali želimo zadržati Jacka i kao i Ozila ako budemo mogli", izjavio je francuski stručnjak.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi