Na današnji dan prije 17 godina Beckham potpisao za Real i kompletirao 'Los Galacticose'

Legendarni Englez

Na današnji dan prije 17 godina Beckham potpisao za Real i kompletirao 'Los Galacticose'

Na današnji dan prije punih 17 godina Real Madrid je u prostorijama kluba predstavio Davida Beckhama. 

Bio je to jedan od najvećih transfera u to vrijeme, ali i do dana današnjeg obzirom da je legendarni Becks u svijetu fudbala ostavio tako veliki trag da neće biti izbrisan ni u desetljećima koji dolaze.

Beckham je inače u to vrijeme u Real stigao iz Manchester Uniteda za 37,5 miliona eura.

Za kraljevski klub upisao je čak 159 utakmica u naredne četiri sezone te je postigao 20 golova uz 51 asistenciju. Što se tiče titula, osvojio je La Ligu i Super kup.

Ostat će upamćeno da je bio član Los Galacticosa i da je igrao u timu skupa sa Zinedinom Zidanom, Ronaldom, Luisom Figom, Michaelom Owenom, Raulom, Robertom Carlosom...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, iz Reala je otišao 2007. godine, a poslije je igrao za LA Galaxy, Milan i PSG u čijem dresu se i oprostio 2013. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi