Na današnji dan prije sedam godina Džeko je bio pravi hit

Samo se o tome pričalo

Na današnji dan prije sedam godina Džeko je bio pravi hit

E. Škorić

Sedam godina je prošlo od dana kada je Edin Džeko napravio jedan od najvećih transfera u povijesti bh. nogometa.

Bio je 7. januar 2011. godine kada je Džeko potpisao ugovor s Manchester Cityjem, koji ga je Wolfsburgu platio čak 27,5 miliona funti.

Najbolji strijelac Wolfsburga svih vremena napravio je novi veliki korak u karijeri, otišao u Manchester i počeo da igra na jednom većem nivou. Ispočetka je bilo i dosta kritika, ali čim se adaptirao na novu okolinu, naš napadač je počeo da blista.

Osvojio je dvije titule prvaka Engleske i bio je jedan od ključnih igrača Cityja koji je i tada bio u vlasništvu bogatih Arapa.

Ukupno je Džeko u Cityju odigrao 189 mečeva i postigao je 72 pogotka, od čega 50 na 130 premierligaških mečeva. U sezoni 2015/16 potpisao je za Romu, ali te januarske večeri 2011. godine kompletna BiH samo je brujila o svom dragulju koji je krenuo put kolijevke nogometa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog svoje borbenosti Edin je uvijek bio omiljen među navijačima Cityja, koji su mu pjevali pjesme i pozdravljali ga na svakom koraku. Imao je Edin sjajnih partija u dresu Građana, a posebno se pamte četiri gola Tottenhamu, kao i pogotke gradskom rivalu Manchester Unitedu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SEIKO
Nekad bilo sad se spominjalo.Trenutno obični kruško za loptu.
5 7
Haris
Mi hocemo da nam je bolje i politike nam krive za sve a nismo u stanju sportsku vijest prokomentirati u okvirima sportskog.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti