Na današnji dan Salihamidžić ispisao historiju

Prije tačno 20 godina u Bologni

Na današnji dan Salihamidžić ispisao historiju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na današnji dan prije tačno 20 godina postigla je prvi zvanički pogodak.

Bilo je to u Bologni u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine kada je naš tim 'dočekao' Hrvatsku.

Hrvatski nogometni savez nije želio dolaziti u Sarajeva zbog sigurnosnih razloga, pa se meč morao igrati u Bologni, a reprezentacija Hrvatske je slavila sa 4:1.

Golove za Hrvatsku tada su postigli Bilić, Vlaović i dva puta Alen Boksić, a historijski gol za BiH djelo je Hasana Salihamidžića u 25. minuti utakmice.

BiH je tada nastupala u sljedećem sastavu:

Omerović - Katana, Konjić (62. Pintul), Geca - Šabić (52. Begić), Smajić, Baždarević, Teljigović (58. Halilović) Beširević, Salihamidžić, Bolić. Selektor: Fuad Muzurović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi