Na Etihadu je danas ispisana historija Premier lige
Čak 101 pogodak dao je City u 2017. godini u Premier ligi, što je rekord Premier lige, a uz to Građani su u nizu od 17 pobjeda i ko zna kada će ta serija da prestane.

Nevjerovatne brojke

Na Etihadu je danas ispisana historija Premier lige

Edmir Škorić

Manchester City gazi redom svoje rivale, a nova žrtva je bio Bournemouth na čijem golu je branio Asmir Begović.

Možemo reći branio, ali nije mogao ništa da odbrani, pošto su igrači Cityja zabili četiri gola i mogli su i do uvjerljivije pobede, pa je pravo pitanje može li doći kraj nevjerovatnoj seriji izabranika Pepa Guardiole?

Sigurno da će nekada doći, ali čini se da se to neće tako brzo dogoditi jer Građani imaju povoljan raspored, širok roster i ubitačne ofanzivce kao što su Jesus, Aguero, De Bruyne, Sane, Sterling...

Danas su na Etihadu igrači Cityja stigli do 17. uzastopne pobjede u Premier ligi, čime su srušili rekord. Osim toga, postali su prvi tim u historiji Premier lige koji je unutar jedne kalendarske godine zabio čak 101 pogodak! Pored toga, zabili su 60 golova u ovoj sezoni, to je rekord po broju golova jednog tima u vrijeme Božića na Otoku.

Prethodno je, dok se još liga nije zvala Premier liga, Liverpool jedino uspio da zabije 106 golova i to 1982. godine, a City ima vremena da sruši i taj rekord jer će odigrati još dvije utakmice do kraja godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City gostuje 27. decembra Newcastleu, pa će onda 31. decembra u goste Crystal Palaceu i eto prilike za nove rekorde. Podsjetimo da je jubilej imao i Sergio Aguero, koji je postao danas prvi igrač koji je na Etihadu dao 100 i više golova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi