Na Gradskom vijeću Grada Zenica podržan prijedlog o nastavku proširenja Trening centra
Trening centar N/FSBiH u narednom periodu trebao bi da bude proširen sa još dva nogometna terena, te smještajnim kapacitetom, kako bi sve nogometne selekcije BiH imale još bolje uvjete za treniranje, pripremanje i odigravanje samih utakmica

Uskoro slijedi izgradnja II faze

Na Gradskom vijeću Grada Zenica podržan prijedlog o nastavku proširenja Trening centra

D. Kurbegović

Na 23 sjednici Gradskog vijeća Grada Zenica  održanoj 26.05.2022. podržan je Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za potpis Aneksa Ugovora o nastavku zajedničkog aranžmana za izgradnju faze II, odnosno proširenja Trening centra N/FSBiH.

Nogometni / Fudbalski trening centar lociran je na Kamberovića ravni ( Crkvičko brdo) u Zenici. Izgradnja Trening centra bazirana je na zajedničkom učešću NS / FS BIH i Grada Zenica primjenom instituta zajedničkog ulaganja zemljišta i finansijskog učešća za izgradnju. Predviđena je izgradnja u II faze.

U sklopu I faze na lokaciji su već izgrađena dva nogometna terena dimenzija 105x68m , jedan sa prirodnom a drugi sa vještačkom travom , jedan natkriveni teren sa balonom sa vještačkom travom dimenzija 20x40 metara, objekat sa tribinom i hotelskim sadržajima. Izgrađeni tereni i objekti u Fazi I pokazali su da se radi o kvalitetnom projektu koji je osigurao odlične uslove za trenažni proces, osigurao potreban mir svim našim reprezentacijama, koji se aktivno koristi više od 300 dana u godini i koji značajno doprinosi razvoju fudbala. Razlozi su ovo zašto se razmišljalo o potrebi proširenja centra.

Faza II predvidja proširenja kapaciteta na postojećem Trening centru : izgradnju dva nova velika nogometna terena dimenzija 105x68 metara , novog objekta sa svim potrebnim hotelskim sadržajima ( rang hotela sa 4 zvjezdice ) koji bi povećao hotelske kapacitete postojećeg objekta.

[facebook]https://www.facebook.com/AksadooZenica/photos/pcb.3225616471008921/3225615684342333/[/facebook]

Na lokaciji je planirana i izgradnja SOLAR CARPORTSA ,natkrivenog parkinga sa solarnim panelima ukupne površine 1.316 m2.Ovo bi bio prvi parking urađen na ovakav način u BIH. Solar Carport je razvijen u saradnji sa kompanijom Only Sun Energy Inc iz Kanade. Solar Carports bi bio doprinos Akcionom planu za energetsku efikasnost Grada Zenica kao i Akcionom planu za zeleni grad Zenica ( GCAP ).

Projektant proširenja ovog centra je firma Aksa d.o.o. Zenica, dok je investitor Nogometni/Fudbalski savez BiH.

Top Komentari

enko
I onda opet u hrasnicu i ilidju.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi