Mulalić: Hoće li igrati Drljo? Čekam dokaz. Krpić i Hodžić će zaigrati sutra!

Leotar sutra stiže na Grbavicu

Mulalić: Hoće li igrati Drljo? Čekam dokaz. Krpić i Hodžić će zaigrati sutra!

S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara u subotu će od 16 sati ugostiti FK Leotar Trebinje u okviru osmine finala Kupa naše zemlje. Plavi sa Grbavice nisu mnogo mijenjali kada je igrački kadar, no svi su uvjereni da će sa Sulejmanom Krpićem, Arminom Hodžićem i Irfanom Jašarevićem biti mnogo kvalitetniji.

Danas je u Plavom salonu sutrašnji meč najavio šef struke Željezničara Edis Mulalić i kapiten Edin Cocalić.

Prvu riječ je dobio Mulalić.

”Šest sedmica je iza nas. Zahvalili smo se kome trebamo na pripremama. Igračima se zahvaljujem, radili su predano, između ostalog za ovo sutra. Treće pripreme su nam zajedno, radimo u kontinuiteti. Svaki trener ima svoje principe, igrači to lakše onda shvate”, rekao je Mulalić,  te se dotakao prvih utakmica.

”Prijateljske utakmice su kontra prvenstvenih. Gro ekipe nam je ostao, pokušali smo dovesti igrače na neka mjesta, igrače za koje mislimo da će nam pomoći. Krpić i Hodžić su došli u foto finišu. Najteže je igrača spremati kroz utakmicu, ali naćemo mi formula da ih dovedemo na nivo koji treba. Prednost njih dvojice jeste da su igrali tu i znaju šta ih čeka. Sutra je jedna utakmica, Leotar nas je gledao tokom priprema, a i mi smo njih.

Posebno smo gledali njihovu zadnju utakmicu, izgubili su glat u Nikšiću, no neće nas ta utakmica zavarati. Leotar ima odličnog trenera i par dobrih pojedinaca, a Kup ne smijemo zanemariti. Željo uvijek ima pretenzije za nešto više. U Kupu imaš još tri protivnika, a u ligi još 15. Vidjećemo sve sutra. Čekamo potvrdu da Andrija Drljo da može sutra nastupiti. Hoću papir i da imamo dokaz da sutra neće biti problema ako nastupi”, dodao je Mulalić.

Oglasi

Da li će Krpić i Hodžić sutra igrati?

Kod nas se sve zna. Nismo Manchester da su zatvoreni treninzi. Krpić je sa nama 15 dana, a Hodžić sedam. Krpiću se lakše prilagoditi, on je došao iz sezona koja je u toku. Hodžić je trenirao sa Kasimpasom, vidjet ćemo. Fizika mu može biti problem, znanje nije upitno. Igrat će i jedan i drugi, e sad koliko, vidjećemo. Moraš tu imati osjećaja, kao kuhar da budeš”.

Govorio je i o igračkom kadru.

”Kada smo počeli nešto da pravimo imali osam igrača. Tada je počeka raditi buregdžinica, da tako kažem. Zahvalni smo svima koji su nam pomogli. Ponizni smo, trebamo šutiti i raditi te davati maksimum. Idemo raditi, igrati I dati maksimum. Da li smo jači? Na papiru da, ali igrači igraju. Naš zadatak je da napravimo ambijent da budemo jači. Ne znam da li sam dobar kuhar, ali idemo raditi. Mi treniramo da osvojimo titulu, ali šta će biti to je druga stvar. Moraš teži ka najvišem”.

Riječ je dobio i Cocalić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

”Znamo naše mogućnosti. Marljivo radimo i šutimo. Dobili smo novu dimenziju sa novim igračima, vidjet ćemo. Jedva čekamo da istrčimo na Grbavicu sutra”, rekao je Cocalić.

Sutrašnji meč na Grbavici igra se od 16 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adi1921
Kup, kup, kup je nas! VTŽ!
4 0
user1669742999
Pa pa paranoja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi