Na Grbavici se slavi jesenja titula

Mujić, Gasal i društvo opravdali očekivanja

Na Grbavici se slavi jesenja titula

S. Mlaćo

Remijem Zrinjskog u zaostalom meču kod Mladosti (1:1), juniori Željezničara osvojili su jesenju titulu u Premijer Omladinskoj ligi BiH.

Plavi sada na svom kontu imaju 32 osvojena boda, dva više u odnosu na Slobodu, te četiri na Zrinjski koji ima i utakmice manje.

Izabranici Omera Joldića definitivno su pokazali najviše ove sezone, postigli su 40 pogodaka, primili 15.

U čak deset navrata Željine nade su slavile, a samo dva puta remizirali, odnosno upisali poraze.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Prvi strijelac jesenjeg prvaka je Edin Mujić sa devet pogodaka, ujedno i prvi strijelac lige, dok je Hamza Gasal dodao sedam, a Muhamed Salanović šest.

Pohvale svakako idu i na račun šefa struke Omera Joldića, njegovog pomoćnika Senada Žerića, te direktora Omladinske škole FK Željezničar Harisa Alihodžića.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi