Na korak od sna: Za finale Lige prvaka PSG potrošio milijardu i 200 miliona!

Izbacili RB Leipzig

Na korak od sna: Za finale Lige prvaka PSG potrošio milijardu i 200 miliona!

Admin Čaušević
Teme:

PSG je postao prvi finalist Lige prvaka za sezonu 2019/20 nakon što je sa visokih, ali potpuno zasluženih 3:0 izbacio RB Leipzig. 

Otkako je Nasser Al-Khelaifi kupio PSG prije devet godina da bi odveo Prinčeve u finale bogati šeik iz Qatara je potriošio čak milijardu i 200 miliona eura.

Nakon niza neuspjeha u čudnoj 2020. godini PSG je nakon 110 mečeva u elitnom takmičenju konačno uspio doći na korak od sna.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Glavne zvijezde ekipe su Kylian Mbappe i Neymar koje s klupe vrlo dobro vodi Thomas Tuchel. Nijemcu je uspjelo ono što nije Carlu Ancelottiju, Laurentu Blancu i Unaiju Emeryju.

PSG će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Bayern - Lyon. Finale je na programu u nedjelju, 23. augusta.

Top Komentari

K79
Propast fudbala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi