Na leđima nosi devetku Željezničara, ali u srcu broj dva: "Nije bilo loše u prve tri utakmice..."

Juričić opravdao status pojačanja

Na leđima nosi devetku Željezničara, ali u srcu broj dva: "Nije bilo loše u prve tri utakmice..." · Intervju

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Od svakog fudbalera koji dođe u Željezničar očekivanja su velika. Ovog ljeta Luka Juričić je Šubićevac zamijenio Grbavicom i za sada uspjeva ono čemu su se navijači i nadali - biti pojačanje.

Željezničar je poslije tri kola jedina ekipa s maksimalnim učinkom. Savladani su Velež, Radnik i Borac. Banjalučani su uspjeli zabiti gol Plavim, međutim puni plijen je ostao u bh. prijestolnici. Bilo je 2:1.

Jako tvrda i teška utakmice, vrijeme nam nije išlo u prilog, bilo je sparine protiv nezgodnog protivnika. Do jučer nisu primili gol, u prvom poluvremenu tvrdo bez izglednih prilika. Na početku drugog smo dodali gas i zabili dva gola iako smo primili jedan iz kontre, na kraju se sve dobro završilo, tri boda su tu", kazao je Juričić na početku razgovora za SportSport.ba.

Ovaj 23-godišnjak je avanturu u plavom dresu započeo sjajno. Gol na debiju, a u preostala dva meča najveće zasluge za dosuđene penale.

"Uvijek ima prostora za napredak, uvijek to može dosta bolje, ali nije bilo loše u prve tri utakmice. Zabio sam taj gol, zaslužan sam za dva penala, drago mi je što su navijači zadovoljni, nastavit ću se truditi da igram u dobrom ritmu i svojim igrama doprinesem Željezničaru pobjedama i pohodu na titulu."

Dojam je da Željezničar odavno nije imao boljeg igrača s brojem devet na leđima, barem ako se po jutru poznaje dan. Ipak, Juričiću je omiljen jedan drugi boj.

"Ja inače nosim broj 2 iako igram u napadu. Taj broj je trenutno zauzet, nosi ga Siniša (Stevanović op.a.), uzeo sam devetku, otac mi je nosio broj 9, bila je slobodna pa sam je uzeo."

Jurčiću nije trebalo dugo da se adaptira na novu sredinu. Atmosfera u timu je odlična sa sloganom kao u romanu Tri mušketira: "Svi za jednog, jedan za sve".

"Jako je pozitivna atmosfera, svi smo zajedno, igrači su spremni za šalu, ali kada se radi ozbiljno, onda se radi. Sve to doprinosi da na terenu ginemo jedan za drugog i dajemo sve od sebe za saigrače."

Kako kaže fudbal nije fudbal bez navijača, pogotovo to primjete ekipe poput Željezničara kome su navijači tradicionalno 12. igrač.

"Svima jako puno, puno nedostaju navijači. Tužno je igrati pred praznim tribinama, nema se s kim proslaviti gol. Nije to ni približno kao kad su navijači tu i kada vas nose. Pogotovo u Željezničaru koji ima jedne od najboljih navijača u državi. Puno nam fale."

Jurčić je zadovoljan kvalitetom lige, ali smatra da je neophodan iskorak u infrastrukturi. Kaže da nije iznenađen agresivnim i borbenim pristupom protivničkih odbrana.

"Liga je dobra, protivnici dosta dobri. U svakoj ekipi imate po dva ili tri igrača koji iskaču. Kada bi na većini stadiona bili tereni kao na Grbavici kvalitet lige bi se podigao. Čim su u Hrvatskoj stavili nove hibridne terene, liga se podigla i sada imaju dva predstavnika u Ligi prvaka."

"Dosta poznajem Premijer ligu, odrastao sam u Hercegovini, prošao omladinske pogone Zrinjskog i Širokog, znam kakav se nogomet igra, pogotovo za napadače. Štoperi igraju čvrsto i agresivno, očekivao sam ovako nešto i nisam iznenađen."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi za vikend gostuju na Tušnju. Juričić je poručio da je cilj nova pobjeda i ulazak u klupsku povijest.

"Sloboda je nezgodan protivnik koji ima nekih dobrih individualaca. Mi svaku utakmicu idemo na tri boda. Do sada Željezničar nije ušao u sezonu sa četiri pobjede i to će nam biti dodatni motiv da ispišemo povijest", kazao je Juričić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MSOZ101
zeljozeljo.ba
2 17
EmirTM87
Jos na prvoj prijateljskoj se vidjelo da ce biti pojacanje. Skolovan napadac, bas prava devetka kakve se danas traze i kakvu Amar uostalom voli. Koristi obje noge, igra glavom dosta dobro, borben a ono sto se bas istice je da itekako zna spustiti i sacuvati loptu, u duelu bas cvrst. Samo da ga zaobidju povrede bice odlicno pojacanje za Zelju i zasto ne kasnije da napravi dobru karijeru, tek su 23 godine.. Hajde sad Causevicu nekog iz Sarajeva da ne placu :D
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi