Na mladima svijet ostaje, ali Liverpool je večeras ispao
Ovo je drugi vezani poraz za Redse, no daleko bolniji bio je onaj na Etihadu od Manchester Cityja od prije nekoliko dana

Redsi završili takmičenje u FA kupu

Na mladima svijet ostaje, ali Liverpool je večeras ispao

Edmir Škorić

Liverpool je večeras u Wolverhamptonu poražen s 2:1, pa je ostao bez šansi da može do trofeja u FA kupu.

Početni sastav jasno govori da Jurgen Klopp nije po svaku cijenu večeras želio pobijediti, a da je želio pobijediti - da, želio je, kao i svaki put. Međutim, rezervni tim Redsa nije uspio da izbori prolaz u 4. kolo pna Molineuxu. Pozitivno je to što su šansu dobili tinejdžeri, na mladima svijet ostaje i to je sve zaista divno i krasno, ali ipak - Redsi su ispali.

Nevolje po Liverpool počele su već u šestoj mminuti kada je zbog povrede igru morao da napusti Dejan Lovren, a šansu je dobio 16-godišnjak Hoever, inače najmlađi igrač koji je zaigrao za Liverpool u ovom takmičenju.

Kloppu je Lovrenova povreda zadala nove glavobolje, pošto je ostao sada na samo jednom stoperu (Van Dijku), budući da su se ranije povrijedili i Matip i Gomez.

Jimenez i Neves su u 38. i 55. minuti tresli mrežu rezervnog golmana Mignoleta, dok je jedini gol za goste s Anfielda postigao Origi u 51. minuti.

Ušli su u igru kasnije i Salah i Firmino, ali Liverpool nije uspio da se spasi ispadanja, pa Redsima sada preostaje da se u potpunosti posvete borbi za titulu u Premier ligi i Ligi prvaka.

Navijači Liverpoola ne mogu biti sretni u posljednje vrijeme, budući da je ovo već drugi uzastopni poraz njihovog tima, no onaj prethodno, protiv Cityja u ligi, daleko je bolniji nego li ovaj večerašnji.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Mudro je ovo odradio Klopp. Puno je utakmica u Engleskoj, a između PL, LŠ i FA kupa, logično je izabrao.
1 36
Rinaka
I opet nista osvojiti nece.
36 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi