"Na Mračaju uvijek imamo dodatni motiv"

Jajčani optimisti pred Rudar

"Na Mračaju uvijek imamo dodatni motiv"

Samir Mlaćo

U okviru 27. kola Prve lige FBiH ove subote na Mračaju se sastaju Metalleghe BSI i kakanjski Rudar.

Obje ekipe nemaju rezultatskog imperativa pa se može očekivati otvorena utakmica. Na tabeli Jajčani zauzimaju šesto mjesto sa 38 bodova, dok je Rudar deveti sa 33 osvojena boda.

"Iako smo poraženi u prošlom kolu i tako prekinuli dugu pozitivnu seriju, raspoloženje u ekipi je odlično. Radimo kvalitetno kako bi u samom finišu sezone pokazali da nismo bez razloga hit proljeća,“ istakao je mladi stoper domaćih Anđelo Bevanda.

U jesenjem sučeljavanju ovih ekipa Rudar je slavio u Kaknju sa 4:2. To je bio prvi poraz Kraljeva od ove ekipe nakon četiri pobjede.

"Na Mračaju uvijek imamo dodatni motiv da se istaknemo pred domaćom publikom. Tako će biti i ove subote a naravno da očekujemo pobjedu kojom bi učvrstili mjesto u gornjem dijelu tabele,“ dodao je napadač Neven Vujica.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Popularni Kraljevi će nastupiti bez ozlijeđenog Markoviće, te Hote, Hreljića i Tankuljića koji imaju po tri žuta kartona. Utakmica počinje u 17:30 sati, a sudiće je Hermin Muslić iz Bihaća.

Iako još nije zvanično potvrđeno, Metalleghe će svoje susrete prvog dijela naredne sezone zbog radova na travnjaku Mračaja igrati na gradskom stadionu Jaklić u Bugojnu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije