Na nekoliko sati imamo novog lidera u Bundesligi

Leipzig uvjerljiv

Na nekoliko sati imamo novog lidera u Bundesligi

E. Škorić

U subotu je odigrano pet susreta 7. kola njemačke Bundeslige.

Iako je derbi Borussia Dortmund - Bayern u centru pažnje, bilo je dosta dobrog nogometa i na pet mečeva od 15:30 sati.

Leipzig je bio silan protiv Freiburga i slavio je s 3:0 uz golove Konatea, Sabitzera iz penala, a sve je zaokružio Angelino u 89. minuti eurogolom iz slobodnog udarca.

Leipzig je zasjeo na vrh tabele sa 16 bodova i tu će i ostati dok se ne završi duel u Dortmundu između Borussije i Bayerna koji imaju po 15 bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Union Berlin je razbio Arminiju Bielefeld sa 5:0, a strijelci su bili Endo, Andrich, Becker, Kruse iz penala i Teuchert.

Hertha je slavila s 3:0 u gostima kod Augsburga, dok su dueli Stuggarta i Eintrachta te Mainza i Schalkea završeni rezultatom 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti