Na Otoci vjeruju u mlade nade: Ugovori za Ćemana, Ramića i Dedovića
FOTO: FK Olimpik

Omladinci će dobiti šansu u prvom timu

Na Otoci vjeruju u mlade nade: Ugovori za Ćemana, Ramića i Dedovića

S. Mlaćo

Trojica omladinaca FK Olimpik potpisali su danas ugovore sa klubom s Otoke.

Sanjin Ćeman, Sedin Ramić i Anes Dedović u prisustvu direktora kluba Hamde Spahića i koordinatora omladinskog pogona Mirze Šarića u prostorijama kluba su potpisali ugovorne obaveze.

Šarić nije krio zadovoljstvo zbog svega što se desilo.

"Prije dvije godine smo jasno rekli šta želimo u budućnosti od omladinskog pogona. Današnjim potpisima smo dokazali da smo stigli na korak do ostvarenja cilja. Izuzetno mi je drago da su ova tri momka potpisali ugovore i mogu slobodno reći da je ovo jedan novi korak u historiji kluba. Siguran sam da će i u narednim mjesecima i godinama biti još dosta fudbalera, koji će nadamo se biti okosnica tima u godinama koje dolaze".

Sanjin Ćeman koji je po vokaciji napadač, najbolji je strijelac juniorskog tima Olimpika.

"Drago mi je da sam potpisao ugovor sa klubom koji mi je dao priliku da radim, napredujem i da se izborim za svoj status. Nadam se da ću opravdati povjerenje čelnika kluba i nadam se seniorskom debiju u proljetnoj polusezoni".

Sedin Ramić, ljevonogi stoper, je već imao priliku da igra takmičarske utakmice ove sezone, a nakon potpisa ugovora nije krio svoje zadovoljstvo.

"Moram biti iskren i reći da mi je ovo jedan od najljepših dana u životu. Imao sam priliku trenirati i igrati za seniorski tim i znam koliko to svakom od nas mladih znači. Hvala ljudima koji su prepoznali naš rad i dali nam priliku za dodatni napredak".

Još jedan veznjak koji je potpisao ugovor je Anes Dedović, momak koji igra na poziciji zadnjeg veznog.

"Današnji potpis ugovora je satisfakcija za sve što smo radili u prethodnim godinama. Sada je na nama da se dodatno dokažemo i nastavimo sa još boljim radom i tako opravdamo povjerenje koje smo dobili".

Sva trojica mladih fudbalera su rođeni 2000. godine, a sa Olimpikom su potpisali višegodišnje ugovore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi