Zeba: Nadam se da ćemo izboriti plasman u Premijer ligu

Vratio se iz mirovine i potpisao za Olimpik

Zeba: Nadam se da ćemo izboriti plasman u Premijer ligu

S pripremama za proljetni dio sezone jučer je započeo i sarajevski Olimpik.

Vukovi će se nakon perioda rada u Sarajevu, početkom narednog mjeseca preseliti u Hercegovinu, a potom slijedi povratak u Sarajevo, gdje će ekipa dočekati početak prvenstva u Prvoj ligi Federacije.

Zajko Zeba zimus je pojačao tim sa Otoke, a od iskusnog veznjaka očekuje se da ekipi da dodatni kvalitet i pomogne u ostvarivanju ciljeva za ovu sezonu. Poziv iz Olimpika je prihvatio bez puno dvoumljenja.

"Desilo se tako da sam dobio poziv i prihvatio ga sa oduševljenjem. Pozvali su me ljudi iz kluba i ja sam nakon razgovora prihvatio njihov poziv i potpisao ugovor. Nadam se prije svega da ćemo ostvariti naš cilj, a to je prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH."

O samom dolasku na Otoku kaže da je to možda ipak sudbina.

"Možda je moralo tako biti. Ja sam svoj prvi profesionalni ugovor potpisao sa Olimpikom. Kada sam otišao iz juniora Želje potpisao sam taj prvi, a evo i posljednji igrački potpisujem sa Olimpikom, što je eto izgleda sudbina."

Na pitanje o rezultatskom zaostatku za ekipom iz Mostara, veznjak Olimpika kaže da ima još dosta da se igra i da ima prostora za preokret na vrhu tabele.

"Pripreme su pred nama i trebamo se prije svega dobro spremiti. Sigurno je da imamo vrlo dobru ekipu. Većinu momaka poznajem, sa nekim sam igrao zajedno, sa nekim protiv, ali je činjenica da se radi o vrlo dobrim fudbalerima. Dok postoje šanse treba se boriti. Petnaest kola je pred nama i trebamo ih iskoristiti što je bolje moguće i dograbiti prvo mjesto."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

O svom fizičkom stanju Zeba kaže da mu neće biti problem da se vrati u formu, jer je u prethodnom periodu bio aktivan.

"Bio sam aktivan u posljednjih pola godine. Što privatno, što kroz treninge Željezničara, gdje sam radio sa ostalim fudbalerima. Mislim da mi neće biti problem brzo se vratiti u takmičarsku formu."

Promo

Top Komentari

casimiro
Forza velez.
6 0
velez mo
NADAJ SE TO TI NIKO NEMOZE ZABRANITI.HAJMO RODENI 15 POBJEDA, NAJACI SMO.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi